Site icon Essaig.cat |

Els batles del Pla es reuneixen amb el vicepresident Barceló per tractar de turisme

2048120El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, es va reunir ahir dimecres 18 de maig amb batles i regidors d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Sencelles i Sineu. Els municipis que formen la Mancomunitat Pla de Mallorca exposaren al conseller i a l’assessor de Turisme de la Conselleria, Antoni Sansó, les seves necessitats específiques en materia turística.

Entre altres, els alts càrrecs del Govern es mostraren interessats per un assessorament per incentivar el turisme a la zona, així com per la possibilitat de finançament de projectes en aquest sentit.

El conseller els va felicitar per la iniciativa d’unir forces, ja que els pobles tenen recursos limitats a l’hora de promocionar-se sols. També va explicat que podria ser bona idea oferir rutes per la Mancomunitat, donat l’interès d’una bona part dels turistes alemanys i anglesos per la cultura i la història de l’illa. Un dels punts forts de la zona ja és, avui en dia, el cicloturisme, que atreu molts de visitants i dóna vida als comerços, bars i restaurants dels municipis del Pla de Mallorca.

Per altra banda, els responsables polítics dels pobles s’interessaren pels detalls respecte a l’impost de turisme sostenible i de la regulació del lloguer turístic. Aquest darrer concepte és una font d’ingressos molt interessant per als municipis de la Mancomunitat del Pla.

El conseller va proposar una jornada tècnica amb els responsables de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, que podrien ajudar a desenvolupar productes turístics i atreure, d’aquesta manera, més visitants al Pla.

Què s’ha fet fins ara?

La Mancomunitat del Pla de Mallorca va posar en marxa fa un temps el web www.visitplademallorca.net, mitjançant la qual es pot accedir a mapes dels municipis que conformen la mancomunitat, els dies de mercats setmanals, on allotjar-se, quines rutes culturals es poden dur a terme

Pel que fa al nostre municipi a més de donar informació sobre els allotjaments i restaurants que són molts, entre les recomanacions a visitar destaquen

Algaida

Amb tot ara el que es pretén és sumar esforços i compartir recursos per tal que tots els pobles del municipi puguin oferir productes turístics de qualitat.

Redacció noticiari es saig. 

Exit mobile version