Site icon Essaig.cat |

Dos nous murals decoren dues parets algaidines

El passat dijous 28 d’abril, el pati del casal Pere Capellà i la paret del mejador de les escoles varen tenir una intervenció artística, amb dos grans artistes murals que en els darrers anys han duit a terme pintures murals de gran qualitat.

El niño de las pinturas i Joan Aguiló obriren el programa del ‪HM Palma Beach Rugby‬ 2016, i gràcies al suport de l’Ajuntament d’Algaida, la Direcció General de Cultura, el Carnet Jove de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, ambdos artistes plasmaren les seves obres pictòriques.

Ramon Llull vist per El Niño de las pinturas

El pati del casal Pere Capellà va veure com en un dia s’omplia la paret amb una pintura de Ramon Llull i l’arbre de les Ciències. A partir del del retrat de Ramon Llull fet per Richard Anckermann i de veure el Brevículum va pintar un mural espectacular format per la imatge del beat, com eix central i amb les lletres de Ramon Llull (fent ús de la tipografia creada per l’artista) i l’altre de les ciències. Curiosament va ser el mateix artista qui va demanar poder fer una pintura mural del beat Ramon Llull.

Raúl Ruiz, més conegut com El Niño de las pinturas, és un artista grafiter de Granada. Els seus inicis varen ser sobre la dècada dels 90. Els seus grafits recorren els carrers, edificis, i racons de diferents ciutats signats amb El Niño de las Pinturas o Sex, i ha deixat la seva signatura en ciutats com Portugal, Holanda, Itàlia, Veneçuela, Hongria, Bèlgica, França i des d’aquesta setmana també Algaida.

Pel que fa a la temàtica de les seves obres destaca la figura humana tant la infància com l’adolescència destacant les expressions facials dels seus rostres, (desvergonyiment, por, sorpresa, tristesa …mostran un rostres amb actitud).

Aquest artista compagina tots els seus coneixements pictòrics adaptant-los al graffiti i sol acompanyar les seves obres de frases o poemes més o menys reflexives. aquí en teniu el mural completament acabat.

Joan Aguiló, un artista de carrer

Joan Aguiló és un artista mallorquí que s’ha format com a il·lustrador en l’Escola Superior de Disseny de Palma i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. També una llarga trajectòria com a artista de carrer, com ho demostra la multitud de dibuixos que hi ha per Palma però també a altres indrets de Mallorca.

El passat dijous va iniciar la pintura d’un mural a una de les parets del CEIP Pare Bartomeu Pou. Com també havia succeït al casal, tot i el mal temps va tenir una expectació dels petits que sortien d’algunes activitats extraescolars.

Aquí en teniu el resultat

Es tracta de dues bones iniciatives que permeten acostar la figura dels artistes de carrer a grans i petits.

Redacció Noticiari es saig 

Exit mobile version