Site icon Essaig.cat |

La regulació horària dels autocars, possible solució per a Randa

randaL’Ajuntament d’Algaida i el Consell de Mallorca estudien la millor manera de solucionar l’accés fins al santuari de Cura des del nucli de Randa. Des de fa uns mesos, treballen en una possible solució i a hores d’ara, a partir d’una proposta del consistori, la solució més factible seria establir una regulació horària perquè els autocars pugin i baixin del santuari.

Des del Consell de Mallorca han assenyalat al diari Última Hora que «es va fer la proposta per part de l’Ajuntament i s’està estudiant marcar l’horari de pujada i baixada dels autocars. Els problemes de mobilitat també són difícils de solucionar perquè al nucli de Randa hi ha un tram molt estret i hi ha cases a banda i banda».

Cal recordar que aquest accés ha causat problemes al carrer de l’Església, que alhora és part de la carretera entre Montuïri i Llucmajor, i que fa un  poc un autocar va quedar avariat a l’accés i no es va poder circular fins que no hi assistí una grua.

En declaracions al diari del Grup Serra, la batlessa Maria Antònia Mulet afirma que «foren els veïnats de Randa els primers que reclamaren aquesta possibilitat de limitar la quantitat d’autocars que pugen cap a Randa». Un quantitat d’autocars i vehicles que s’ha vist augment aquest darrer anys amb les visites escolars i turístiques amb motiu de l’Any Llull.

La gran presència de ciclistes també és un altre dels problemes que assenyalen els conductors, tant de vehicles com d’autocars., i la possible solució seria que al moment de pujada i baixada d’autocars, els ciclistes tampoc poguessin pujar-hi. Cal recordar que els cinc quilòmetres de pujada entra Randa i Cura amb una pendent d’un 5% de mitjana, fa que sigui un recorregut molt apreciat pels ciclistes.

I què passa amb la ronda d’Algaida?

El diari Última Hora, en la seva edició en paper, també informa que des del Consell de Mallorca, es preveu que el projecte de la ronda de circumval·lació d’Algaida pugui sortir a licitació durant aquest primer trimestre de l’any. En aquests moments s’està treballant en adaptar el projecte a la topografia, sobretot el passeig per a vianants i ciclistes que hi està previst. Aquesta via, que ha d’unir la carretera de Llucmajor amb la vella carretera de Manacor, a devora el restaurant Es 4 vents i aprofitant part del camí de darrera ses vinyes, ja du anys circulant pels despatxos de l’Ajuntament i el Consell, i un retard en la previsió inicial de l’inici de les obres que a hores d’ara, ja haurien d’haver començat.

Redacció Noticiari es Saig 

Exit mobile version