Site icon Essaig.cat |

Desconvocada la vaga de treballadors dels fems de la Mancomunitat del Pla

El sindicat CCOO ha anunciat que, després de la reunió mantinguda en el Tribunal d’Arbitratge i Mediació (Tamib), s’ha arribat a un acord amb els representants de Melchor Mascaró en la negociació del conveni col·lectiu que ha estat confirmat per la majoria dels treballadors de la neteja en la Mancomunitat del Pla de Mallorca.

Segons han explicat en un comunicat des del sindicat, això passa per un conveni únic per a tots els treballadors per a l’any 2017, que tindrà una durada de quatre anys i amb una pujada lineal del 11%.

La central sindical ha remarcat que ha estat una negociació “molt dura duita a terme per ambdues parts”, per la qual cosa han agraït al Tamib, la presidenta i el gerent de la Mancomunitat del Pla per la seva mediació.

Cal recordar que els municipis que temien per una vaga del servei de recollida de residus sòlids urbans eren, a més d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria, Montuïri, Petra, Porreres, Santa Eugènia, Sant Joan, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

Els motius de l’anunci de vaga se centraven en el “continu bloqueig del conveni”, referits a temes com l’antiguitat, pujada salarial, plus de conducció, festius, calendari anual nocturn, vacances, plusos que respectin els grups i categories, polèmica doble escala salarial , precarietat, etc. Finalment, s’ha arribat a un acord i no se suspendrà temporalment el servei.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version