Site icon Essaig.cat |

Les campanes han sonat i el poble s’ha espantat (actualitzada)

9826738

Notícia actualitzada 21/6/17 a les 19:55.

Davant la joiosa notícia del nomenament de Mn. Antoni Vadell Ferrer com a bisbe titular d’Urci (Torre de Villaricos, Urcitan (us), bisbe auxiliar de Barcelona), l’administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, ha manat que avui dilluns, a les 12:30 h, les campanes de totes les parròquies, esglésies i llocs de culte sonassin de festa durant 15 minuts.

Algaida ha estat un dels pobles en què han sonat i molta gent del poble, s’ha demanat si passava alguna cosa, com foc o si hi havia un mort. Són moltes les veus que consideren que abans de sonar es podrien haver avisat que les campanes repicarien per anunciar la bona nova i evitar que la gent es preocupàs per saber si era greu o no el que anunciaven les campanes.

S’ha de tenir en compte antigament les campanes anunciaven si hi havia foc o no o per demanar ajudar. El fet ha estat que diferents persones han assistit a tocar i les campanes han sonat molt fort i durant molt de temps, en un so que recordava més un so d’alarma.

Donada la problemàtica que el rector Antoni Riutort tenia a Montuïri, on ha caigut el balcó de la rectoria, el màxim responsable de la parròquia havia encomanat a una persona externa, aliena a les responsabilitats de la parròquia, que fes sonar les campanes. Però la forta intensitat amb què han sonat ha fet que hagin personat a l’església d’Algaida efectius de la policia local per saber què passava. Des de l’Ajuntament d’Algaida estaven preocupats per saber el motiu d’aquest repic i ja havien avisat a l’112 per comprovar que no hi hagués foc. A preguntes de la policia, aquest persona s’ha encarat amb el policia local dient-li que “baixassin del campanar i que no s’hi ficassin ja que obeïa al Bisbat i no tenia perquè comunicar res a l’Ajuntament ni a ningú”. També s’ha negat a baixar. La cosa ha canviat quan han aparegut efectius de la guàrdia civil per saber també el motiu de tant d’enrenou, aquesta persona ha canviat d’actitud i ha declinat tota responsabilitat sobre el repic de les campanes, argumentant que ell només mirava.

Des de la Parròquia d’Algaida lamenten que la sonada de campanes amb aquesta intensitat, tot i que seguia les ordres del Bisbat, hagi alertat a la població i també el poc respecte mostrat per la persona a qui amb bona fe s’havia encomanat de fer repicar de festa a les autoritats del poble.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version