Site icon Essaig.cat |

Tanquen un dels càmpings que llogaven turísticament sense autorització a Algaida

Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha tancat i denunciat als responsables de tres càmping instal·lats il·legalment a Algaida, Sant Joan i Manacor que es comercialitzaven a través d’una plataforma de lloguer de vacances amb preus d’entre 15 i 40 euros per persona i dia.

Segons informa la Guàrdia Civil en un comunicat, la intervenció l’han dut a terme agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) que varen comprovar que els inquilins de les tendes de campanya eren estrangers de diverses nacionalitats que havien reservat l’allotjament i pagat a través d’una web. A hores d’ara, aquests anuncis ja no són accessibles al seu web.

Els campaments turístics s’havien instal·lat il·legalment en sòl rústic i comptaven amb lavabos amb inodors i dutxes, amb taules, cadires, plaques solars, il·luminació, dipòsits d’aigua i fins i tot barbacoa.

Atès que estaven ubicats en zones forestals, les barbacoes que s’oferien com un servei més per als turistes generaven un seriós risc d’incendi, indica la Guàrdia Civil en un comunicat.

Els tres càmpings no tenien cap mena d’autorització administrativa en matèria de turisme, de llicència d’activitat turística, urbanística, etcètera.

El Seprona ha remès denúncies administratives a les administracions autonòmiques i municipals competents. Aquesta era un de les solucions proposades per tal d’agilitzar la retirada del web d’aquesta oferta de lleoguer turístic que estava fora de la normativa legal.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version