Site icon Essaig.cat |

El govern aprovà i avui el TSJB ha ratificat el manteniment del toc de queda més enllà del final de l’estat d’alarma fins al 23 de maig

El Consell de Govern extraordinari va aprovar el dimecres 5 de maig mantenir diverses mesures per contenir l’expansió del SARS-CoV-2, les quals fins ara estan emmarcades en l’Estat d’Alarma decretat pel Govern que decaurà a partir de les 00 hores del proper diumenge, com a passa prèvia a la seva validació judicial. 

Es tracta de mesures excepcionals per prevenir i contenir la pandèmia ocasionada per la COVID-19 durant el període comprés entre dia 9 i el dia 23 de maig de 2021. Són, concretament:

Atès que aquestes mesures aprovades pel consell de govern afecten a llibertats individuals, l’Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va presentar aquest Acord davant la Sala Contenciosa Administrativa, del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, per a l’autorització o ratificació de les mesures que s’hi contenen.

Avui dijous 6 de maig el TSJIB ha ratificat les mesures aprovades pel Govern balear. Amb tres vots a favor i dos en contra, els magistrats de la Sala Contenciosa han autoritzat allargar el toc de queda –juntament amb altres tres mesures sanitàries– més enllà de l’aixecament de l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig. La Fiscalia, però, s’oposava a mantenir tant aquesta restricció com la limitació de persones a reunions socials i familiar en espais privats.

El document jurídic encara no s’ha fet públic, però el TSJIB ja ha avançat la decisió a les parts implicades. D’aquesta manera, la justícia dona el vistiplau a les quatre mesures que l’Executiu autonòmic va aprovar mantenir al Consell de Govern convocat dimecres de manera extraordinària davant la interlocutòria que declarava “inadmissible” la petició del Govern perquè no havia aprovat les restriccions que demanava mantenir.

Amb aquesta decisió, el paquet de restriccions entrarà de forma immediata en vigor a les dotze de la nit de dissabte i s’estén, en la pràctica l’estat d’alarma a Balears. Contra aquesta decisió només hi cap un recurs de reposició i no pot ser apel·lat davant el Suprem, atès que el recurs extraordinari que ha aprovat el Govern no entra en vigor fins al mateix nou de maig.

Per la seva banda, la Fiscalia General de l’Estat ha donat ordres als seus responsables en els diferents territoris sobre la necessitat d’establir unes pautes unificades a l’hora d’abordar els litigis derivats de la fi de l’estat d’alarma.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version