Essaig.cat |

El Consell de Mallorca presenta un nou projecte de reforma de la carretera Algaida – Llucmajor.

El president Llorenç Galmés ha anunciat avui que el Consell Executiu engegarà l’obra de reforma de la carretera entre Algaida i Llucmajor. que va iniciar la tramitació el 2010 i que és una reclamació històrica dels dos municipis per millorar la seguretat i reduir la sinistralitat

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha anunciat avui a Algaida que el Consell Executiu de la institució insular que tindrà lloc demà durà a aprovació l’esperat projecte de reforma de la carretera de Llucmajor a Algaida. El projecte, amb un pressupost de prop de 15 milions, recupera l’antic camí entre els dos municipis per reconvertir-lo en un vial cívic per a vianants i ciclistes i millora la seguretat en una via considerada perillosa. Galmés i Rubio han estat acompanyats de les batlesses d’Algaida i de Llucmajor, Margalida Fullana i Xisca Lascolas.

«Aquest projecte és una antiga reivindicació dels veïnats, tant d’Algaida com de Llucmajor, i que nosaltres en campanya electoral ja ens vàrem comprometre a engegar per millorar la seguretat i reduir la sinistralitat d’aquesta via. És una carretera molt transitada per estudiants que van a l’institut de Llucmajor i per usuaris dels dos municipis. Demà s’aprovarà el projecte al Consell Executiu i s’iniciaran els tràmits per dur endavant aquesta obra important, que esperam que pugui començar a mitjan legislatura».

Galmés ha recordat que la via nova passarà de 5,5 metres d’ample a 7 però que també s’ampliaran els vorals de les carreteres per disminuir la sinistralitat i que els ciclistes hi puguin circular amb seguretat, fent que la infraestructura viària arribi als 11,60 m.

El projecte de traçat nou preveu les següents actuacions principals: 

Des de l’Ajuntament d’Algaida valoren aquest projecte d’imprescindible per a la seguretat de tots els nostres veïns i veïnes i demanen que tingui el mínim impacte sobre el medi ambient i patrimoni municipal.

El termini d’execució de les obres, amb un pressupost de prop de 15 milions d’euros, és de 20 mesos des de l’adjudicació. Ara comença una llarga tramitació del projecte, que ha de passar avaluacions ambientals, processos d’exposició pública i la licitació de la construcció, entre d’altres.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version