Essaig.cat |

Ja ha sortit Es saig núm. 414 corresponent al mes d’octubre

essaig_octubre15Ja ha sortit publicada la revista Es saig en paper, en la seva edició núm. 414 d’octubre de 2015. Al llarg de 48 pàgines trobareu tota una sèrie de continguts exclusius que NOMÉS es donen en l’edició en paper.

La portada hi trobareu una foto del procés de fabricació de vidre de Juan capellà Galmès i diferents fotos de fruita de tardor, conformen la contraportada, de la qual n’és responsable Jerònia Pou.

A les tradicionals seccions del moviment demogràfic, el temps i el Calaix de sastre, en aquesta edició ens fa il·lusió que un dels debats de poble hagi sorgit d’una informació apareguda en aquest digital. Ens reconforta saber que la nostra feina no queda en el buit sinó que es present dins la societat del nostre municipi.

I tant és així que a l’edició en paper , just després de la informació de l’Ajuntament d’Algaida,  hi trobareu “Entrevistam l’oposició” on es reprodueixen les dues entrevistes que hem publicat en aquest digital a Rafel Oliver del PP i a Tomeu Ballester de Més per Algaida amb motiu dels 100 dies de govern municipal. Algunes persones ens han demanat el motiu pel qual no havien fet una entrevista a la batlesa. La resposta és que amb ella havíem tengut una entrevista inicial just després de la pressa de possessió com a batlesa (i no entrevistàrem l’oposició) i la batlesa sempre que se li demana informació a petició d’aquest digital ens la facilita, cosa que agraïm.  No obstant això, ens férem ressò de la informació publicada a l’especial del diari Última Hora sobre els 100 dies de governs municipals.

Es saig també publica l’escrit de Margalida Garcies, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, sobre el conjunt d’activitats que conformaran l’Any Llull entre el novembre de 2015 i el novembre de 2016, en el qual hi participen diferents entitats del poble. Tant la revista en paper com aquest digital en farem un seguiment.

En Llorenç Gil ens parla de la bova, un planta que s’usava per encordar cadires. Margalida Tomàs ha entrevistat a un matrimoni que duen 67 anys de casats. Una pista: ell ha estat no sabem si en el mateix ordre un gran fotògraf i un genial actor teatral, o a l’inrevés. La resposta a la revista en paper.

A la secció sobre astronomia parlam de Fermances astronòmiques i na Laura Gomila, ens informa de la prevenció de malalties de cans i moixos a la consulta veterinària.

I finalment la xerradeta d’aquest mes a Miquel Àngel Capellà Galmès, professor d’Història de l’Art a la Universitat de les Illes Balears i que acaba de publicar Ars Vitraria Mallorca (1300-1700), editat per Edicions UIB i que ens ha servit d’excusa per parlar amb l’investigador randí.

Redacció Noticiari Es saig

Exit mobile version