Site icon Essaig.cat |

Algaida i altres municipis no rebran ajudes pels efectes del temporal de l’hivern passat

La batlessa ja ho havia anunciat en el passat plenari del mes de setembre i ara sembla que s’ha confirmat. Algaida és un dels municipis del pla de Mallorca (Porreres també li han confirmat i Sineu no en té notícies però ho sospita) que no rebran ajudes per paliar els efectes del passat temporal del gener passat que afectà a Mallorca.

La manca de notícies durant mesos de l’estat del procediment, va fer que diferents batles entre ells quals la batlessa d’Algaida Maria Antònia Mulet, es possassin en contacte amb la Delegació del Govern a les Illes que els ha confirmat que els han desestimat la subvenció per no haver presentat les factures pagades abans que es complís un mes de les inundacions.

Durant tot aquest temps l’Ajuntament ha dut a terme tota una sèrie d’obres que han volgut paliar els efectes del temporal a Algaida, com els sotracs de l’aparcament de Randa, alguns camins públics, etc. La batlessa ha explicat, en declaracions a Ib3 notícies, que els motius pel qual es denega les ajudes és que, tot i presentar la documentació no s’ha complit amb el termini d’haver presentant les ajudes en el termini d’un mes des del temporal.

No només els ajuntaments es veuen afecats. Segons ha informat també la televisió autonòmica, centenars de particulars també haurien rebut una carta on se’ls denega qualsevol compensació econòmica pels seus efectes.

En el cas d’Algaida, els danys provocats pels efectes de les inundacions pel temporal de desembre i de gener passar apujaven a 90.000 euros en desperfectes en béns públics i 200.000 euros en béns particulars.

Tant la Sala com molt dels particulars han bestret dels seus estalvis els dners necessaris per fer aquestes urgents reparacions i poder continuar amb normalitat la seva activitat, deixant d’invertir en altres aspectes com la neteja dels camins públics per part de l’Ajuntament. Ara, si els polítics no hi possen remei, administracions locals i particulars no podran recuperar aquests doblers avançats per la negativa del govern central de concedir les ajudes públiques promeses en el Consell de Ministres del passat 27 de gener, al·legant un formalisme temporal.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version