Site icon Essaig.cat |

L’antiga peixateria serà convertida en un nou espai cultural

Situació actual de la peixateria.

L’Ajuntament d’Algaida ha tret a licitació les obres de rehabilitació de l’antic edifici de sa Peixateria per tal de convertir-lo en un nou i modern espai cultural. El projecte de reforma de l’edifici compte amb un pressupost de 100.000 euros, que finança el Consell de Mallorca dins la línia de subvencions 2018-2019 per dur a terme actuacions d’inversió de competència municipal.

El projecte consisteix en la rehabilitació de l’edifici de l’antiga peixateria per tal convertir-lo en un espai cultural on s’hi puguin realitzar exposicions i altres actes de caràcter cultural presentacions, conferències, etc.

El centre cultural de sa Peixateria, tendrà una planta baixa on s’accedirà per la primera sala d’exposicions i espai de serveis (bany adaptat, elevador vertical i accés a l’escala que puja al primer pis. A aquesta planta pis es manté l’esquema de la planta baixa: una segona sala d’exposicions, la zona del bloc de serveis i un petit magatzem.

Imatge renderitzada de com quedarà la placeta una vegada feta la reforma.
Foto: Ajuntament d’Algaida

També es millorarà l’entorn de la placeta.

Així mateix, amb l’objectiu que aquest nou espai de divulgació cultural quedi integrat en la trama urbana també es preveu la millora del seu entorn amb el projecte de reforma de sa Placeta i tram de sa plaça de davant Correus. Així mateix, també s’ha pavimentat el carrer de la Beata Catalina. Aquesta millora dels voltants de sa Peixateria, compta també amb una ajuda del Consell de Mallorca, de 57.000 € dins la mateixa línia de subvencions.

Les empreses interessades a dur a terme aquest projecte, poden presentar les seves ofertes fins al vinent dia 25 de juny.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, explica que “vàrem decidir demanar l’ajuda per a millora aquest edifici i donar-li un ús, en aquest cas cultura, perquè a banda de millorar l’antiga peixateria i el seu entorn, també guanyam un espai més per a dedicar a fer-hi actes i activitats culturals”.  En aquest sentit, afegeix que “per sort tenim molta activitat cultural gràcies a la participació d’artistes, associacions i tota la gent i entitats vinculades a la cultura que de cap a cap d’any organitzen molts actes i activitats i ara aquest nou espai se suma al Casal Pere Capellà  i la sala polivalent d’es Porrassar a Algaida i Can Lluís de Pina”.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version