Site icon Essaig.cat |

Inauguració de l’Espai d’art saPeixateria

El dissabte dia 25 de juliol, entre els pocs actes que s’han pogut dur a terme per mor de la Covid-19 es feu la inauguració de la rehabilitació de l’edifici de sa Peixateria i de la placeta.

La rehabilitació d’aquesta zona de nucli antic de la vila d’Algaida implica, d’una banda, l’adaptació de l’espai de la Placeta de vianants amb bancs i arbres per a l’esbarjo i, d’altra, la recuperació de l’antic edifici de la peixateria.

La intervenció, que ha comptat amb el patrocini de el Pla d’Obres i Serveis de el Consell de Mallorca, ha consistit en l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques i, en el cas de la peixateria, a convertir les dependències que es feien servir i s’havien usat com magatzems i oficines en un espai especialment preparat per dur a terme mostres d’art.

El nou espai compost per la placeta i sa peixateria ha estat inaugurat la batlessa Maria Antònia Mulet que va fer referència a la història de l’edifici i va agrair a tothom que s’havia implicat amb la reforma d’aquest espai. També assitiren a l’acte el director insular de Desenvolupament Local del Consell Jaume Tomàsque va reivindicar que tot el projecte l’han fet empreses i arquitectes de la terra, i la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets que va dir que era un repte convertir aquest edifici que durant un temps havia alimentat el cos en un altre que pogués alimentar l’esperit amb la cultura.

Amb motiu de la inauguració d’aquest espai, l’Ajuntament va encomanar a l’historiador Rafel Puigserver que fes una investigació històrica de l’edifici i que s’ha publicat en el programa de festes de Sant Jaume 2020.

Acabats els discursos, s’ha pogut vistitar l’edifici i l’exposició en grups de màxim 15 persones, degut a les mesures de seguretat de la covid-19.

Un espai dedicat a la promoció cultural del municipi

El centre cultural de Sa Peixateria, compta ara amb una planta baixa on s’accedirà per la primera sala d’exposicions i espai de serveis (bany adaptat, elevador vertical i accés a l’escala que puja a al primer pis. A aquesta planta pis es manté el esquema de la planta baixa: una segona sala d’exposicions, la zona d’el bloc de serveis i un petit magatzem.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, explica que “varem decidir demanar l’ajuda per millora aquest edifici i donar-li un ús, en aquest cas cultural, perquè a més de millorar l’antiga peixateria i el seu entorn, també vam guanyar un espai més per dedicar a fer actes i activitats culturals “.

En aquest sentit, afegeix que “per sort tenim molta activitat cultural gràcies a la participació d’artistes, associacions i tota la gent i entitats vinculades a la cultura que tot l’any organitzen molts actes i activitats i ara aquest nou espai se suma a Casal Pere Capellà i la sala polivalent d’es Porrassar a Algaida i Can Lluís de Pina . 

Amb aquesta actuació, a més de l’embelliment que suposa per a la zona i la millora d’infraestructures municipals, “hem recuperat uns espais comuns, públics, que podrem gaudir tots els ciutadans i que serviran per difondre les mostres artístiques i per promocionar els creadors de el municipi de Algaida “.

Una primera col·lecció de “Peixos”

Durant l’horabaixa, es va dur a terme també la inauguració de l’exposició “Peixos”, especialment creada per a l’obertura de l’Espai d’art saPeixateria a càrrec dels artistes i de les artistes del municipi: Jaume Alòs, Víctor Andreu, Cati Bonet, Pepa Bonnín, Torres Canet, Margalida Capellà, Jaume Falconer, Catalina Fiol, Diana García, Guillem Josep Gelabert, Carme Hermoso, Rafel Llaneras, Dolors Martí, Ricard Martínez Pinyol, Vicenç Mateu, Antònia Puigserver, Tomeu Puigser- ver Bestard, Ma. Magdalena Puigserver Dantí, Lluc Queralt, Mandy Racine, Francesc Ramis, Pilar Salas, Sairy Sanna Ortiz, Núria Sastre, Manoli Simón, Teresa Simón, Antònia Torres, Magda Trobat i Jana Válkova.

Catàleg de l’exposició Peixos

Clicau sobre les imatges per ampliar-les i veure de prop els quadres.

Redacció essaig,cat

Exit mobile version