Essaig.cat |

La mascareta serà obligatòria per a tothom a partir de dilluns

Actualitzada 10 de juliol de 2020, 17:05

Davant els nous rebrots de coronavirus que s’han donat a Mallorca, el GOIB ha decidit modificar el decret de nova normalitat i fer obligatori l’ús de la mascareta encara que es pugui garantir la distància de seguretat al carrer, els espais oberts i també als recintes tancats d’ús públic. Aquest divendres el Govern ha aprovat una resolució que modificarà el decret de nova normalitat.

S’haurà de dur la mascareta al carrer i a tots els espais públic, excepte a la platja, a la piscina, a la feina i per fer esport. També es permetrà treure-se-la en el moment concret de menjar i beure en bars i restaurants, però sí que caldrà dur-la mentre s’esperin els plats o les begudes, tant a dins com fora dels locals. Aquesta resolució, quan es publiqui al BOIB, implicarà l’enduriment de les mesures de seguretat i prevenció per fer front a la propagació del covid-19 i poder controlar els brots que en puguin sorgir a les Illes.

Restriccions d’aforament i horaris

El govern posarà en marxa altres mesures per prevenir el contagi de covid-19, com, per exemple, la limitació d’aforament en les reunions familiars i socials, que podran aplegar com a màxim 30 persones en llocs tancats i de 70 en llocs oberts. En relació amb les celebracions oficials, es podran continuar fent, però amb limitació d’assistència. Les cerimònies de noces podran acollir 250 persones en espais oberts i 150 en llocs tancats. Les bandes de música i les corals no podran excedir les 30 persones, i totes hauran de dur mascareta, excepte els músics d’instruments de vent.

També s’establirà la norma de no perllongar més d’una hora les activitats d’oci infantil. D’altra banda, l’ús de mascareta també serà obligatori als vehicles privats, sempre que els únics ocupants no siguin persones que convisquin. En les activitats d’educació no reglada només hi podran participar 100 persones com a màxim. I als establiments de jocs i apostes, com els locals d’oci nocturn, hauran de tancar com a molt tard a les 2 h de la matinada. Tampoc no estaran permeses les pipes d’aigua shisha a causa de l’alt risc de contagi que impliquen.

Règim sancionador

La modificació del decret de nova normalitat ve acompanyat d’un nou règim sancionador de cara als possibles incompliments:

Infraccions lleus

Així, constitueixen infraccions lleus, amb sancions d’entre 100 i 3.000 euros:

Infraccions greus

Es consideren infraccions greus, amb sancions entre 3.001 i 60.000 euros:

Infraccions molt greus

Quant a les infraccions molt greus, amb sancions entre 60.001 i 600.000 euros, es preveu:

Tancament de locals i cessament d’activitat

Redacció essaig.cat

Exit mobile version