Site icon Essaig.cat |

Una torbonada causa desperfectes a diversos indrets d’Algaida

Notícia actualitzada: 22/01/2021, 18:21

Una torbonada, és a dir, una línia de tempestes amb fortes ratxes de vent ha escombrat aquest divendres Balears i que ha tingut especial incidència a Mallorca, segons ha informat aquest divendres el portaveu adjunt de l’Aemet en Balears, Miquel Gili. En concret, ha entrat per l’oest i ha travessat tota l’illa.

A l’aeroport de Palma s’han registrat 130 km / hi en el dic de l’oest de Palma, 111 km / h. A la Serra d’Alfàbia s’ha arribat als 144 km / h. Gili ha precisat que a Son Sant Joan s’ha batut un rècord històric de ratxes de vent; l’anterior era el de 118 km / h registrat el febrer de 1996.

Els efectes de la borrasca ‘Hortense‘ a Mallorca s’han fet visibles durant tot el matí. Les fortes ratxes de vent han provocat la caiguda de diversos arbres i objectes en diferents punts de l’Illa. Segons el servei d’emergències de l’112 s’han registrat 228 incidents, la majoria a Palma, Llucmajor, Calvià i Manacor. Per aquest motiu els serveis d’emergències estan totalment col·lapsats a primera hora de la tarda, amb centenars de trucades de ciutadans comunicant incidències.

La forta ventada està causant danys en el nostre municipi. Així la carretera Algaida -Sencelles s’han hagut de tallar aquest matí per la caiguda d’arbres tot i que el trànsit ja ha estat recuperat.

Fruit de la caiguda dels arbres i de torres de cablejat elèctric i de telèfon, algunes zones del municipi també han patit talls del subministrament elèctric i dels serveis de telefonia mòbil. Els tècnics hi han fet feina per tal de restablir el servei, els quals s’han recuperat cap a les 17 hores del divendres.

En comparació amb altres indrets sembla que a Algaida afortunadament no hi ha hagut gaire desperfectes, i sobretot no hem hagut de lamentar danys personals.

Si teniu imatges dels efectes de la turbonada, ens les podeu fer arribar a noticiari@essaig.cat

Redacció essaig.cat

Exit mobile version