Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaPinaPla de MallorcaRanda

La Mancomunitat del Pla signa el contracte de gestió de l’aigua dels pròxims 20 anys

La Mancomunitat del Pla de Mallorca i l’empresa Societat General d’Aigües de Barcelona, S.A., signen el contracte de concessió per al subministrament domiciliari d’aigua i el manteniment del clavegueram dels pròxims vint anys.

A l’acte assistiren la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual, el gerent de la Mancomunitat, Joan Cifre, i el representant de l’empresa Societat General d’Aigües de Barcelona, S.A., Guillermo Carbonero, acompanyat del responsable tècnic de la concessió, Tomás Vilafranca.

Imatge del moment de la signatura de la mancomunitat del Pla i Agbar. Foto: Mancomunitat del Pla

A la sessió plenària de la mancomunitat de dia 19 de novembre de 2021 es va adjudicar el contracte de concessió del subministrament d’aigua i manteniment de clavegueram dels municipis d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Porreres, Santa Eugènia, Sineu i Vilafranca de Bonany per un import total de 41.535.723,66 euros i una vegada transcorregut el termini per poder recórrer l’adjudicació, s’ha signat el corresponent contracte.

L’empresa Societat General d’Aigües de Barcelona, S.A., ha ofert un cànon inicial de 5.151.000,00 euros i un cànon variable és de 6,5% de l’import que es facturi anualment. L’empresa també haurà de realitzar millores tècniques del servei que seran beneficioses pels usuaris del servei com són: la implantació del sistema de tele-lectura, control de qualitat de l’aigua, mediadors del nivell de l’aigua dels pous, instal·lacions de sistemes de seguretat i gestió avançada del clavegueram.

Aquest contracte suposa un avanç importat de la gestió de l’aigua de la mancomunitat del pla i l’establiment de sistemes tecnològics que evitaran el seu malbaratament i n’aprofitaran el seu ús.

Tanmateix, això no suposarà un canvi substancial. Des del passat 1 de juliol de 2021, els serveis que fins ara prestava Hidrobal a més de 19 municipis balears passaren a ser gestionats per Agbar. Així doncs, Agbar esdevé el nou gestor del servei i es subrogà la posició que tenia Hidrobal en aquests municipis. Aquesta transmissió no suposa cap modificació en la prestació del servei a les més de 55 mil llars, empreses i administracions. Tampoc suposa un canvi en la marca amb la qual opera Agbar a les Illes Balears, de forma que es manté l’actual Hidrobal.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d