Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaPinaRanda

Algaida és un dels 7 municipis de Mallorca que se sumen a la campanya ‘Municipis Agermanats pel Vidre’ 

Avui s’ha entregat la clau de vidre reciclat als set municipis de Mallorca que s’uneixen a la xarxa ‘Municipis Agermanats pel Vidre’.

Foto: GOIB

A aquesta iniciativa s’hi han sumat els municipis d’Algaida, Alcúdia, Bunyola, Campanet, Esporles, Manacor i Palma. Té com a objectiu retre homenatge als municipis que han estat històricament lligats al vidre i potenciar el foment i la millora de la recollida selectiva d’envasos de vidre amb la finalitat de preservar la circularitat i contribuir a la lluita contra l’emergència climàtica.

A l’acte hi han assistit el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, el gerent d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, i el represenant de l’Agrupació Nacional de Reciclatge de Vidre (ANAREVI), Manuel Cubero.

Mir ha felicitat els ajuntaments que s’han unit a la campanya i ha destacat «la necessitat de visibilitzar iniciatives com les que avui presentam per posar en valor no només el reciclatge del vidre sinó també la seva reutilització, un dels pilars per poder anar reduint els residus que produïm i la petjada que deixam sobre el planeta».

L’adhesió a aquesta iniciativa és simbòlica i tots els municipis que s’hi sumen manifesten i reconeixen la importància del material i donen suport a l’Any Internacional del Vidre, declarat per l’ONU per a 2022. Al llarg d’aquest any, se sumaran a la campanya un total de 50 municipis d’11 comunitats autònomes.

L’existència de tallers artesanals dedicats a la fabricació de vidre o plantes de reciclatge de residus d’envasos de vidre, així com la contribució a la divulgació cultural d’aquest són alguns dels motius que comparteixen els municipis ‘agermanats’ de les Illes Balears. Per localitats, el més destacable de cadascuna és:

Algaida té la fàbrica Gordiola de vidre bufat i artesania vidriera, que es va fundar el 1719. La tècnica del vidre bufat que es realitza a aquesta fàbrica és Patrimoni Cultural Immaterial. A més, la ciutadania d’Algaida destaca per la seva alta conscienciació sobre el reciclatge de vidre, ja que cada ciutadà va depositar al contenidor verd 38,9 kg. d’envasos d’aquest material.

La iniciativa ha estat fruit de la col·laboració entre Ecovidrio, l’Associació de Fabricants d’Envasos de Vidre (ANFEVI), ANREVI, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. L’acte ha comptat també amb la presència de la responsable de Gordiola, Marisa Aldeguer, i representants dels ajuntaments de Palma, Bunyola, Alcúdia, Algaida, Esporles, Campanet i Manacor.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: