19 maig, 2024
Algaidapolítica

Francesc Antich repeteix de senador autonòmic

fantich_senatL’exbatle d’Algaida (1991-1997) i l’expresident de les Illes Balears (1999-2003 i 2007-2011), Francesc Antich Oliver ha estat d’actualitat a les darreres hores per diferents motius.

En primer lloc perquè ahir el líder del Partit Socialista Pedro Sánchez, va decidit proposar a Francesc Antich com a membre del consell per a la reforma de la Constitució, juntament amb 16 catedràtics i experts en Dret Constitucional, dels quals quatre són catalans i altres quatre andalusos. El grup, en el qual hi ha cinc dones, està coordinat per Gregorio Cambra, de la Universitat de Granada.

En segon lloc perquè avui a les 11 hores, en el transcurs de la sessió solemne de la IX legislatura del Parlament de les Illes Balears, es procedirà per part del Ple del Parlament a la ratificació dels candidats proposats pels grups parlamentaris com a senadors en representació de la comunitat autònoma de les Illes Balears, a més de José Ramón Bauzá, també serà designat per Francesc Antich Oliver, a proposta del grup parlamentari socialista. Serà per tant la seva segona legislatura al Senat.

La tasca d’Antich com a senador autonòmic.

Durant els seus quatre anys en la cambra alta, i segons figura al web del Senat, Antich ha format part de la Diputació Permanent del Senat, Portaveu de la Comissió Contitucional, vocal de les Comissions de les CCAA, del reglament del senat de Justícia, i ha estat ponent de diverses lleis quan s’han tramitat en segona lectura al Senat.

A finals del mes passat, el senador algaidí va defensar al Senat la creació d’una comissió sobre memòria històrica. La petició d’aquesta comissió, que compta amb el suport d’altres 27 senadors socialistes,  està basada en els informes dels experts Greiff i Dzumhur Dulitzky, després de les visites fetes a España entre 2013 i 2014 en el quals mantingueren reunions amb autoritats, representants de la societat civil, forenses, historiadors, advocats, familiars, associacions, acadèmics, metges, etc. Aquesta iniciativa se suma a d’altres que també ha presentat per fer un reconeixement i suport a totes les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme.

Des del noticiari, com hem fet amb la resta de representants algaidins a les institucions polítiques, li desitjam sort i coratge durant el seu mandat com a senador.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint