Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaMedi ambientUrbanisme

L’Agència de Disciplina Urbanística precinta una obra en sòl rústic a Algaida

Segons ha informat l’Agència de Disciplina Urbanística (ADU) a través del seu perfil de facebook, i de la qual se n’han fet ressò diferents mitjans de comunicació, s’han precintat unes obres sense llicència en sòl rústic al municipi d’Algaida, per la zona de sa comuna. Sembla que no serà la darrera intervenció de l’ADU en el nostre municipi, però és de les de major magnitud.

Fa uns setmanes, cap a mitjans del mes d’abril passat, l’ADU va ordenar la paralització de la construcció d’un habitatge i d’una piscina en una parcel·la on no existia cap edificació que no té la superfície mínima per a la implantació d’un habitatge.

En total, els inspectors varen fer 4 visites sol·licitant la paralització voluntària. Es tracta d’una finca d’uns 7.000 metres quadrats quan, legalment, es necessitaria el doble de superfície com a mínim.

La decisió de precintar les obres s’ha pres per la falta de col·laboració de la propietat per aturar els treballs, segons s’ha informat des del Consell de Mallorca en un comunicat.

Per aquest motiu, ahir membres de l’Agència s’hagueren de desplaçar fins als terrenys, acompanyats de la Guàrdia Civil, per precintar les obres. La infracció és considerada greu perquè es tracta de la construcció d’un nou habitatge i una piscina en una finca on no hi havia edificació prèvia i on s’ha incomplert la paralització. Segons la normativa vigent, aquesta infracció grteu pot suposar una  multa des de 3.000 euros fins 5.999 euros.

A partir d’aquest moment, si la propietat vulnera el precinte i continua amb les obres, l’ADU es veurà obligada a aplicar la Llei del sòl de les Illes Balears, i per això, es denunciarien els fets davant la Fiscalia per haver comès un presumpte delicte penal.

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: