Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaCulturaEconomiaTurisme

Un mercat de dissabtes Pam a Pam (Porreres, Algaida i Montuïri) a partir del proper mes de març

foto_parnot327095Les batlesses de Porreres, Francisca Mora i la d’Algaida, Maria Antònia Mulet i el batle de Montuïri, Joan Verger, han presentat avui el mercat itinerant entre els tres municipis denominat ‘Dissabtes de PAM a PAM’, que neix amb l’objectiu de promocionar les varietats i els productes agroalimentaris de proximitat com una alternativa complementària a la del mercat convencional, alhora que fomentar i potenciar l’artesania.

El mercat se celebrarà el primer (Porreres), segon (Algaida) i tercer (Montuïri) dissabte de cada mes, a partir del pròxim mes de març coincidint amb l’arribada de la primavera. El mercat tendrà 8 paradetes i ocasionalment en podrà tenir fins a 10 depenent de l’època de l’any o de la celebració d’alguna activitat extraordinària. A banda de la mostra de productes ecològics, agroalimentaris i d’artesania, «a cada municipi se celebraran actes o activitats paral·leles com ara música, educatives o culturals per tal d’enriquir encara més aquest mercat», va apuntat la batlessa algaidina Maria Antònia Mulet.

Francisca Mora va apuntar que aquest mercat dels dissabtes entre els tres municipis «és una il·lusió que es fa realitat». Joan Verger ha voler afegir que «aquest mercat es fa a tres municipis del pla per tal d’atreure gent cap als mateixos pobles però també cap a la comarca perquè els visitants puguin apreciar tota la varietat que tenim al pla».

Els tres coincidiren en assenyalar que a banda del mercat en si, els ‘Dissabte de PAM a PAM’ pretén també incentivar el mercat local i també fer accessible el mercat a totes aquelles persones que per motius laborals no poden assistir al mercat setmanal que als tres municipis celebren entre setmana. Per a l’organització del mercat s’han encomanat parades de fusta artesanals que seran les mateixes a cada municipi, fet que unificarà la imatge a cada municipi, algunes de les quals ja s’han estrenat amb motiu de la festa de les associacions a Algaida i de la Fira de sa Perdiu a Montuiri.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: