Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCulturaFestesLlengua

Titoieta Ràdio atorga el XXVII Premi Santa Anneta a Damià Pons i Pons

El Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXVII Premi Santa Anneta a Damià Pons per la seva contribució a la defensa de la llengua i cultura catalanes.

Foto: UIB

Amb aquesta distinció es valora la feina feta pel Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i professor de literatura catalana contemporània a la UIB per posar en valor la nostra llengua i cultura.

Damià Pons i Pons va néixer a Campanet l’any 1950 i la seva vida gira entorn a la llengua i cultura catalanes. Dins l’àmbit docent ha estat professor d’institut i professor a la Universitat de les Illes Balears, des de 1997 és doctor en filologia catalana per la universitat de Barcelona.

En la seva trajectòria destaca la seva relació amb la literatura a la que ha rondat des de molts dels seus àmbits: crítica literària, estudis d’història cultural, treballs de recerca, poesia…

Compromès i home d’acció a més d’intel·lectual, ha estat director de la revista Lluc, membre de la Junta directiva de l’OCB, conseller-president de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca,  diputat al Parlament de les Illes Balears i conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears durant el primer Pacte de progrés.

Més enllà de la seva aportació a la cultura catalana en el seu vessant més acadèmic o al món de la política, des de Titoieta Ràdio volem destacar la seva trajectòria com a professor; prenent-lo com a símbol dels professors i professores de llengua i literatura catalana dels instituts de finals dels anys 80 i dels 90. Docents que amb el seus coneixements i passió despertaren l’amor i el respecte cap a la nostra cultura en diverses generacions així com la defensa de la nostra identitat com a poble entre els més joves.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: Biel Majoral, Miquel Cardell, El Temps, l’ACIC, els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar, el GOB, Aula Cultural, l’Associació Voltor, VilaWeb, el Projecte Alcover, TVE a les Balears, Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, Acorar, l’Editorial Moll, la Plataforma Crida, els diaris ARA, Unió de Pagesos de Mallorca, Tomeu Penya, Miquel Brunet i Joves de Mallorca per la Llengua.

El Premi Santa Anneta es lliurarà diumenge 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 20.00 hores al Casal Pere Capellà d’Algaida.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: