Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Més per Algaida ha explicat els acords pel canvi a les institucions

logo_reunio_mesAhir dimecres dia 1 de juliol, cap a les 21 hores en el Casal Pere Capellà, els reponsables de Més per Algaida, amb Tomeu Ballester al capdavant, juntament amb Bel Busquets, diputada i Margalida Puigserver, regidora i futura consellera del Consell de Mallorca, varen parlar amb sobre com ha quedat l’organització de l’Ajuntament d’Algaida Pina i Randa, i també explicaren com està la situació al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears. S’hi congregaren una trentena de persones, en una reunió que va dues hores i mitja.

mes_casalperecapellaEn un exercici de transparència, durant la xerrada el regidor de Més Tomeu Ballester va explicar els motius pels quals no se va arribar a un pacte de govern. Segons Més per Algaida, l’ofeta del PSIB era una única àrea de govern de les 18 que hi ha en total que havia de ser gestionada per un sol regidor, quan la proposta de Més era un equip de govern amb 9 regidors potents. La no entrada al Govern de l’Ajuntament suposa, segons Ballester, que els regidors de l’equip de govern han d’assumir més àrees de govern, i que això els suposarà molta més feina. Indicarem també que des de Més encara estan disposats a entrar a formar de l’equip de govern si ho considera la batlessa. “Estam preparats”, va dir Ballester.

Durant la presentació, els responsables de Més per Algaida exposaren les línies mestres de l’acord programàtic entre Més i PSIB, que va possibilitar  que els ecosobiranistes votassin a favor de la candidata del PSOE, Maria Antònia Mulet, en el plenari d’investidura. No obstant això, remarcaren que la responsabilitat de govern recau en els socialistes i que Més només exercirà el control sobre l’acord arribat i que a l’hora d’aprovar ordenances i mesures, com els pressuposts, els seus vots són necessaris davant la manca de majoria absoluta.

Pel que a les altres institucions, Isabel Busquets diputada de Més per Mallorca al Parlament, va explicar les negociacions. Va negar que Podem volgués fer president del Govern de les Illes Balears a Gabriel Barceló, perquè des de la formació violeta a Madrid havien donat la consigna de no entrar en governs autonòmics. De les quatre conselleries que tendrà Més, va afirmar que per a elles tenien un “projecte de país”, una de les quals transparència i Cultura (també inclourà Ib3) serà gestionada per Esperança Camps, qui representarà la quota menorquina del Govern, a proposta de Més per Menorca. Les altres conselleries que assumirà Més, a més de la vicepresidència amb Innovació, Recerca i Turisme que assumirà Gabriel Barceló, Fina Santiago com a consellera d’Afers Socials i Cooperació i Vicenç Vidal  com a conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca;

La diputada es va mostrar excèptica sobre el paper que pot jugar Podem en el Parlament i va remarcar que, si vol dur a terme determinades mesures s’haurà d’entrar al Govern. En aquest sentit, afirmà que, tot i que Podemos no assumiran grans àrees de gestió, han aconseguit que els de Podem assumeixin o propossin a responsables de secretariats tècnics a les conselleries. De fet explicaren que les diferents conselleries tendrien direccions generals amb membres de diferents partits.

Margalida Puigserver també explicà els acords de govern al Consell de Mallorca que convertiran a Miquel Ensenyat de Més per Mallorca, nou president de la institució amb l’ex-batle d’Algaida, Francesc Miralles com a vicepresident primer del Consell. Puigserver se va entretenir a explicar l’organigrama i va dir que MÉS, amb 18 batlies a Mallorca, dirigirà també el departament de Cooperació Local (que assumirà també Caça), amb Joan Font al capdavant, i Benestar Social –que duu adscrita la presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS)–, que dirigirà la mateixa Margalida Puigserver. També va dir que les direccions insulars, com en el Govern serien transversals. Finalment va convidar a l’acte de d’investdura del Consell de Mallorca el proper dissabte 4 de juliol a les 11:30 hores.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: