Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaAny LlullCulturaPinaRanda

Presentació a la premsa de l’Any Llull a Randa, Pina i Algaida

presentacioanyllullL’Ajuntament d’Algaida, ha presentat avui matí en roda de premsa, elsprincipals actes que la Comissió Executiva de l’ANY LLULL a Randa, Pina i Algaida, han preparat amb motiu del 700 aniversari del beat Ramon Llull.

Aquesta comissió està formada, a més dels representants institucionals de l’Ajuntament d’Algaida (amb la batlesa, la regidora de cultura, un representant de cada partit polític i l’historiador Pere Fullana) de les següents entitats que representen tot el teixit associatiu i ciutadà del municipi d’Algaida (Titoieta Ràdio, emissora municipal, Revista Es Saig. Es Saig digital, Orfeó Castellitx, Associació de la Banda de Música, AMPA del Col·legi Pare B. Pou d’Algaida, CEIP Pare B Pou, IES Llucmajor, Associació Gastronòmica, Confraria Ramon Llull de Randa, Delegació Algaida OCB, Trotadors d’Algaida i Associació Puig de Randa).

Durant la presentació, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; la regidora de Cultura, Margalida Garcias i el tècnic coordinador de l’Any Llull al municipi, Bartomeu Salas, han presentat el que es denomina “Any Llull a Randa, Pina i Algaida” .

Destacaren que “lluny de convertir aquesta celebració en un seguit d’actes institucionals com hagués pogut passar, hem pogut implicar a la majoria de gent possible i creim que ho hem aconseguit”, destacà la batlessa qui apuntà que “hi ha tot el teixit associatiu, d’entitats, agrupacions, partits polítics i representants municipals”. En aquest sentit, la regidora de Cultura afegí que “ha estat una manera de promoure i activar l’associacionisme i connectar-lo amb la figura de Ramon Llull”.

En la mateixa línia, Margalida Garcias, reivindicà els lligams de l’escriptor, filòsof, teòleg i professor mallorquí amb Randa i Cura: “Com a amfitrions de l’any Llull, farem diferents activitats per tal de donar a conèixer la importància de la relació de Ramon Llull amb el nostre municipi, ja que aquí fou on va començar tot, on es va il·luminar i creim que li hem de donar la importància que pertoca”. Garcias ha afegit que “aprofitarem aquesta celebració per donar a conèixer la riquesa del nostre paisatge, cultura, gastronomia i el patrimoni”.

ACTIVITATS

Pel que fa a les activitats i organització de l’Any Llull, Bartomeu Salas, apunta que “hi haurà previst activitats durant tot l’any però clar, un any és molt i no pots mirar molt enfora i has d’anar coordinant les que venen més prest”.

En tot cas, apunta que, entre altres coses, durant aquest any la figura de Ramon Llull serà molt present arreu de tot el terme municipal. Així, per exemple, aquesta temporada Titoieta Ràdio durà com eslògan “sa Ràdio de ses bèsties”; el col·legi públic Pare Bartomeu Pou té l’Any Llull com a temàtica transversal com ho han reflectit les agendes que s’han repartit; l’Agrupació Fotogràfica prepara el tradicional calendari de 2016 dedicat a Ramon Llull; l’Associació Gastronòmica farà activitats culturals sobre el menjar medieval, entre moltes altres activitats realitzades per altres associacions o entitats del municipi.

La revista Es saig i aquest noticiari també se sumen als actes. La revista publicarà un article cada més sobre un tema relacionat amb el beat. Per al 12 de desembre a les 11:30 hi ha preparada una sessió fotogràfica a Cura de tots els Ramons i els Llulls del municipi. I en la mesura de les nostres possibilitats ens farem ressò de totes quantes notícies i actes s’organitzin durant aquest any. També incorporam al logotip al nostre noticiari.

Pel que fa a la participació, destacaren que per aconseguir el logotip, es va fer un concurs dirigit a persones joves, no professionals, que tinguessen alguna vinculació amb els nuclis de Randa, Pina i Algaida. Així, la figura de Ramon Llull arribà encara més a aquest sector de població i a més es va demanar la col·laboració de les tres associacions de joves: Algaida Jove, COF Pina i Joves Randa, que en varen fer promoció i difusió. El guanyà la jove Pilar Salas Barceló.

WEB I COMPTE DE TWITTER

Pel que fa a la difusió de tota l’activitat i informació referent a l’Any Llull a Randa, Pina i Algaida, cal destacar que s’ha obert una pàgina web expressament a la qual es pot accedir des d’un bàner de la pàgina web municipal http://www.ajalgaida.net o directament a http://biblioteca17.wix.com/anyllull .

També s’ha obert un compte de twitter @BMAlgaida.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: