Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaCastellitxTradicions

Algunes imatges de l’anada a la Pau de Castellitx

Ahir dimarts els algaidins complirem amb la tradició d’anar a dur la Mare de Déu de la Pau de Castellitx a l’ermita en el nostre tradicional pancaritat.

A les nou del matí s’amollaren els coets anunciant la festa i a les 9:30 es va dur a terme la concentració a sa plaça on responsables polítics de l’Ajuntament, la brigada i protecció civil repartien els mocadors de color vermell granats que enguany repartia l’ajuntament i que com totes les activitats tenien el logotip de l’Any Llull.

A les 10 del matí s’ha donat el sus a la sortida de la mare de Déu cap a la Pau que s’ha fet pel camí de Binicomprat a Castellitx, acompanyada de molta gent. Altra ha optat per agafar les dreceres que passen per vora el cementeri i la Roca de la Verge Maria. Ha arribat a Castellitx entorn a les 11:15 hores. Els nins tenien jocs per jugar i molts han anat als padrins a veure si els compraven una pilota per jugar damunt s’era.

 

A les 12 hores Jaume Puigserver i Francesc Ramis han oficiat l’ofici en honor de la mare de Déu, a la qual s’hi ha incorporat més tard en rector Antoni Riutort que venia del pancaritat de la Bona Pau de Montuiri. Un cop han acabat la missa, Jaume Pou de Son Dulei ha fet una glossa en honor a la Mare de Déu de la Pau i a la Pau.

Després de dinar,hi ha hagut ball i els quintos del 96 han iniciat els tradicionals jocs damunt s’era.

És de lloar que a Algaida hagi sabut conservar el seu pancaritat, encara que amb canvis conservant la seva tradició i religiositat.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: