Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaAny LlullEs saigPinaRanda

Ja s’ha repartit es saig 421 del maig de 2016

portadamaig2016Ja s’ha repartit es saig del maig. En el número 421 trobareu a la portada i contraportada els cingles del vessant meridional del puig de Randa en una fotografia de Miquel Serra, feta des del camí de Son Grau (Llucmajor).

Aquest és el primer número en què no hi ha participat en cap secció en Pere Mulet, per bé que encara hi ha gent que ha volgut tenir un recordatori d’ell.

Estam encara immersos dins l’Any Llull i per això la figura del beat està ben present dins les nostres pàgines. A més de donar compte de les activitats del mes, trobareu una entrevista a Gabriel Ensenyat i Pujol.

No deixant la llengua de Llull, també hi ha un article sobre els trenta anys de la Llei de Normalització Lingüística, aprovada el 1986 i que signa el professor de filologia de la UIB, Jaume Corbera i Pou en el qual dóna una visió crítica d’aquests anys.

Així en Somiatruites ens fa un contes per fer i desfer sobre conclusions precipitades. També trobareu les seccions habituals fa 20 anys, m’han dit que diuen, el temps o el moviment demogràfic amb el nom i procedència d’11 nous algaidins nascuts entre el 24 de febrer i el 25 d’abril.

En Llorenç Gil ens parla d’El botó d’or (Ranunculus repens L.) dins la secció la Flora d’Algaida, el veterinari Oriol Puig sobre les paparres i els efectes sobre els animals i les Diabèticas Aceleradas exerceixen de glossadores.

La xerradeta del mes l’hem feta amb la doctora Catalina Maria Martorell Fullana qui va presentar al final del 2015 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com sempre hi ha més temes i continguts que només trobareu a la revista en paper.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: