Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaAny LlullCulturaPinaRandaTradicions

Presentació del llibre 20 rutes per Mallorca

portadallibrepalosAhir a la nit, Titoieta Ràdio i els Club Trotadors d’Algaida organitzaren la presentació del llibre 20 rutes en família per Mallorca. La Serra de Tramuntana (I) del periodista i excursionista Joan Carles Palos.

La presentació plena d’humor va començar amb la intervenció de l’excursionista algaidí Manel Osuna qui va explicar com havia descobert el seu amor per les excursions amb la Serra de Tramuntana i com havia duit a terme moltes tant amb el Grup Excursionista de Mallorca com amb l’Obra Cultural Balear d’Algaida.

Joan Carles Palos va agrair que en Manel hagués volgut fer la presentació. Va explicar els motius pels quals va posar en marxa la seva empresa Fita a Fita, l’any 2013 quan per diferents circumstàncies va deixar de ser periodista per dedicar-se professionalment a la seva curolla del senderisme i l’excursió. De fet Palos defineix el seu llibre com “una convidada a conèixer l’illa, passa a passa, fita a fita”. Precisament aquesta expressió dóna nom a la col·laboració mantinguda durant anys amb la Cadena SER i amb l’ARA Balears, en què proposava i comentava itineraris per l’illa.

A través d’un power point va mostrar algunes pinzellades de les rutes que estan en el llibre i va reivindicar el que ell va denominar Slow-walking, caminar a poc a poc per gaudir de la natura i de la serra de tramuntana. Com a Palos li agrada dir “tenim cinc sentits que són cinc canals d’informació valuosíssims en obert i gratuïts. No hi ha TDT que ens informi millor que els nostres propis sentits. Aprendre a valorar el que els sentits ens ensenyen ens fa millors persones”

Aquest és un primer llibre però va reconèixer que en vindran d’altres destinats a les altres zones de Mallorca incloses en pla de Mallorca i on Algaida, amb la figura de Ramon Llull, tindrà un pes ben destacat.

També va tenir temps per recordar la figura de Ramon Llull i de la figura del nostre estimat Pere Mulet, el senyor Mulet, de qui recordava que com a professor de literatura, li “havia ensenyat a apreciar tot allò que feiem”.

Joan Carles Palos, un titoier que també col·laborà amb es saig

presentacio_palososunaJoan Carles Palos (Palma, 1964) no és un estrany per Algaida. Durant anys ha estat un dels rostres dels informatius a les Balears. Com a periodista, ha treballat a la delegació territorial de TVE, a Antena 3 a Mallorca, al Diari de Balears i a IB3 Televisió. També va col·laborar amb Titoieta Ràdio en una programa de cinema i Fotograma a Fotograma era la secció que feia en la nostra revista durant la segona meitat del segle XX. Actualment és director general de Comunicació de l’Ajuntament de Palma.

Redacció noticiari es saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: