11 maig, 2024
AlgaidaCulturaFestesJoventutPinaRandaSolidaritatTradicions

Abans de les festes, s’organitzen moltes activitats al municipi.

collageactivitatsjuliol16Abans de les festes de sant Jaume, dins les anomenades prefestes i també en el marc de l’any Llull, s’organitzen tota una sèrie d’activitats esportives, lúdiques, culturals i esportives. Aquesta setmana es Saig en paper publicarà l’esborrany, però per obrir boca us presentam les més importants.

Cultura i Any Llull.

Titoieta Ràdio organitza un cicle de cinema a la fresca sota el títol Un estiu per riure durant el mes de juliol al Pati del casal Pere Capellà a partir de les 22 hores. Una bona hora, després d’haver sopat de gaudir de quatre grans clàssics com Tiempos Modernos (1936) de Charles Chaplin, Ser o no ser (1945) d’Ernest Lubitsch, Arsénico por favor (1944) de Frank Capra i Un, dos tres (1961) de Billy Wilder

Aquest dissabte hi haurà la presentació del disc de Cap de Turc on canten textos de Ramon Llull en el marc de l’Any Llull Algaida  amb il·lustracions de Max que ha imaginat i dibuixat la vida quotidiana de Llull. Disc amb format llibre amb textos de Francesc Vicens i Laia Malo. La presentació anirà a càrrec de Pere Fullana i Max dibuixarà en directe a partir del ritme de la música. A partir de les 21 hores al casal Pere Capellà.

El diumenge 17 de juliol l’associació COF Pina organitza a Pina la 1a Vermutada a Ca ses Monges. Començarà a les 11:30h, i l’entrada de 3€ inclourà el vermut i concert del grup a cappella O’Veus. L’organització anima als assistents a anar-hi vestits de blanc!

Joventut

La dinamitzadora juvenil d’Algaida ha preparat també tota una sèrie d’activitats desdicat al públic més jove. Des d’una festa Holi al taller de capgrossos.

Una altra de les activitats destacades que organitza en aquest cas Algaida Jove és la  I Olimpiada pagesa bruta d’Algaida! No falteu a tan important esdeveniment, dia 16 de Juliol a les 18h! Vos podeu apuntar joves a partir de 15 anys enviant un correu fins al 14 de juliol amb les vostres dades a algaidajove@gmail.com. .

Esports

Des del passat 29 de juny es juga el Torneig de Futbol 7 de Sant Jaume 2016. Hi participen 12 equips i els partits es juguen en el camp de Futbol Es Porrassar a partir de les 20 hores. Trobareu totes les dades i la classificació en el web que els organitzadors han preparat per al torneig http://www.torneigalgaida2016.com/

L’empresa Algalia Sport organitza un torneig de Tenis i un altre de pàdel amb motiu de les festes de Sant Jaume. Teniu més informació al telèfon 971.668.086 i al mail  algalia@algaliasport.net. També organitzen aguagym i les darreres places de natació.

La dinamitzadora juvenil també organitza en el marc de les festes el IV Torneig de Futbet 5 i el II Torneig de Volei Plaja, els dos torneigs a partir dels 12 anys.

mullatesclerosi16A mig camí entre l’esport i la solidaritat aquest diumenge dia 10, Algaida se suma a la campanya Mulla’t per l’escleròsi múltiple. L’Esclerosi Múltiple és una malaltia crònica del sistema nerviós central. i és una de les malalties neurològiques més comunes entre la població de 20 a 30 anys. Els símptomes poden ser fatiga, falta d’equilibri, dolor, alteracions visuals i cognitives, dificultats de la parla, tremolor, etc. Es dóna amb més freqüència (mes del doble) a dones que en homes. Fins ara, no es coneix la causa ni la cura.

paambolisolidariSolidaritat

El mateix diumenge dia 10 hi ha el tradicional pa amb oli solidari que organitza l’Associació Algaida Solidari en col·laboració amb la regidoria de Serveis Socials. Enguany la recaptació anirà destinada a l’Associació Aprendo Contigo, que es dedica a l’atenció educativa i a l’acompanyament a nins hospitalitzats a Lima . Els adults 10 euros i els nins 5. Es poden comprar entrades a fins al 8 de juliol i recordau que també hi ha una fila zero.

Moltes activitats que des d’aquest noticiari us convidam a què us hi apunteu o hi participeu.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint