Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica del plenari del dijous 7 de juliol de 2016

El plenari va començar a les 21 hores. Excusa la seva assistència la Sra. Margalida Puigserver de Més per Algaida, Pina i Randa. La sessió va començar amb l’ aprovació de l’acta de la sessió del 2 de juny de 2016 sense cap esmena.

Dimissió del Regidor Sr. Jaime Bibiloni Bosch.

Aquest dijous s’ha fet efectiva la dimissió del fins ara regidor de de Participació Ciutadana, Transparència i Medi Ambient, Jaume Bibiloni Bosch (PSIB-PSOE) que va ser presentada el dia 7 de juny. El regidor sortint manifesta que ho deixa per motius laborals i desitja molta sort al seu substitut. La batlesa Maria Antònia Mulet agraeix la seva tasca i en nom de tota la corporació li agraeix els serveis prestats, tot reconeixent que «en un municipi petit com el nostre la tasca de regidor és molt difícil a l’hora de compaginar, la vida laboral, personal i política». Rafel Oliver, en nom del Partit Popular li agraeix la feina feta i li seva valentia per haver volgut implicar-se en la política municipal, que sempre és complicat que la gent jove s’impliqui i l’ha convidat a reincorporar-se a la vida política si troba que més endavant pot tornar a ser útil. de l’equip de regidors. Tomeu Ballester, en nom de Més per Algaida, Pina i randa també li reconeix la feina feta i afirma que «malgrat no es pot valorar la feina feta durant un any, és molt poc temps per valorar la feina, si que li reconeixem que a les seves àrees de gestió tenia bones idees.

El substituirà Gabriel Vidal Busquets, que fins ara és el batle de Randa com a càrrec no electe i que anà el número 8 a la llista municipal socialista. Cal recordar però que abans que Biel Vidal es trobava la senyora Maria del Mar Casadesús en el número 7 a la llista dels socialistes d’Algaida i que el passat 1 de juliol va presentar la renúncia a l’acta de regidora. Ara la Secretaria de l’Ajuntament procedirà a notificar a la Junta Electoral i s’espera que en el proper plenari, Biel Vidal prengui possessió de l’acta de regidor de l’Ajuntament d’Algaida.

Determinació de les Festes Laborals Locals per a l’any 2017.

El consistori ha aprovat el calendari de festes locals per al 2017. Així doncs, les festes a Algaida seran les següents: a Algaida i Randa s’han elegit el dilluns 16 de gener (Sant Honorat) i el dimarts 25 de juliol (sant Jaume) mentre que a Pina seran el dimarts 17 de gener, (sant Antoni) i el dilluns 25 de setembre, (sant Cosme i sant Damià), calendari que fou aprovat per unanimitat.

Adhesió com a MUNICIPI ALIAT del programa Ciutats Amigues de la infància.

El consistori aprova l’adhesió del poble d’Algaida com a municipi aliat del programa Ciutats Amigues de la Infància. Aquest programa, impulsat per la UNESCO, pretén impulsar i promoure l’aplicació de la convenció sobre els Drets dels Infants en l’àmbit local i fomentar el treball en xarxa dels diferents municipis que formen part de la iniciativa. L’objectiu, segons s’ha indicat en el plenari és que les administracions desenvolupin i fomentin estratègies per al benestar dels nins, defensant els seus drets, fomentant la seva participació i fent de les ciutats entorns més habitables. El període de presentació de la iniciativa pot tenir una durada al voltant de 2 anys. S’aprova l’inici del procés d’adhesió per unanimitat

Control i fiscalització.

Rafel Oliver del PP demanà pel decret de batlia 161 de contracte menor “Obres de substitució del paviment a l’EMI Flor de Murta”. La batlesa informa que al tractar-se d’un contracte (25.000) no era necessari establir una licitació. No obstant això es va convidar a tres empreses a presentar un projecte d’execució. S’esperen que les obres concloguin a final de mes.

Oliver també demanà pel decret de batlia d’Adjudicació contracte menor d’assessoria jurídica en matèria d’urbanisme. La batlesa Maria Antònia Mulet informa que per tal de donar resposta als informes d’assessorament jurídic que fins fa poc feia l’anterior secretari municipal, i davant el fet que ni la TAG ni la secretària municipal tenen «els coneixements i experiència per assumir-los» s’ha decidit que, mentre les dues amb bona voluntat per part seva estudiaran el Màster en Dret Urbanistic de la UIB, es contracti aquesta empresa, que ja ha elaborat altres informes jurídics per l’Ajuntament, per un cost de 8.000 euros anuals. En el torn de Més per Algaida, Tomeu Ballester va dir que tenia pensat demanar per aquesta mateixa qüestió.

Tot i que cap membre de l’oposició ho demanà, en la llista de decrets facilitada a aquest noticiari per la batlesa hi figura el decret de batlia 158 pel qual es declara deserta la beca de cooperació 2016.

Informació Municipal.

La batlesa Maria Antònia Mulet va donar compta d’una sèrie de temes municipals.
– Dia 15 de juliol canvi l’empresa de menjar a domicili. Serà Eurest – Vitarest i el menjar es servirà en dies alterns. Hi ha 16 usuaris entre Algaida i Pina
– El municipi d’Algaida ha ampliat el perfil de targeta ciutadana i s’ha inclòs el perfil de menor gratuït ( fins ara teníem el de resident, menor, escolar, carnet gran B, carnet verd i família nombrosa). La gratuïtat es pels menors de 5 a 8 anys .
– Dins el programa de vacances en Pau 2016, enguany hi ha una família de Randa que acollirà una nina sahrauí durant els mesos de juliol i agost. L’Ajuntament tal com va acordar al plenari al adherir-se al programa, oferirà de manera gratuïta a la família i a l’infant el cost de la utilització de les instal·lacions municipals, que per l’edat de la nina es circumscriu a les instal·lacions esportives.
– S’han inici de les classes d’Aquagym a l’Associació de Persones Majors que ofereix l’empresa Algalia
– Com cada any per aquestes dates també finalitza el programa Euronet 50/50 finalitza el seu tercer any consecutiu al col·legi, que es realitza al centre escolar des de l’any 2013. L’estalvi econòmic derivat de l’estalvi energètic aconseguit pels alumnes i professors durant l’any, es reparteix a parts iguals entre la pròpia escola i l’Ajuntament, recompensant així la feina feta pel col·legi. Durant aquest curs escolar l’estalvi econòmic aconseguit ha estat de 1918.00 €, per tant a l’escola rebrà uns 1.000€
– Durant les festes de Pina el passat cap de setmana i complint l’ordenança de convivència ciutadana, s’han posat 16 sancions a persones que l’incomplien; en aquest cas son 16 persones que orinaven al carrer. La sanció es de 60 €, i segons ha pogut saber aquest noticiari no n’hi ha cap del municipi.
– Durant aquest cap de setmana i dins l’agenda any llull, la batlesa Mulet ha anunciat una sèrie d’actes alguns dels quals no formen part de les prefestes i d’altres ja si. Així el proper dissabte, hi haurà l’acte de presentació del disc llibre: Llum de llum de max i cap de turc. A les 21 h al casal Pere Capellà. També hi haurà una demostració i trobada de ball en línia a la plaça, organitzada per l’associació de la Gent Gran. I el diumenge matí a la piscina municipal entre les 10 i les 13 hores hi haurà l’acte solidari Mulla’t per l’esclerosi múltiple com cada any i a la nit el sopar organitzat per algaida solidari.

Mulet ha proseguit afirmant que donat que no hi haurà plenari fins al mes de setembre i vist que dins la setmana que ve ja tindrem els programes de festes de sant Jaume, ha aprofitat per convidar als regidors als actes de les prefestes.

Així el dissabte 16 de juliol hi haurà a Cura el Concert jazz llull art a càrrec de manel camp quartet. Aquest concert està organitzat per el Connsell de Mallorca i la col·laboració de l’Ajuntament d’Algaida. Hi haurà transport amb bus: preu 3 € i partida a les 20 h de la plaça. El concert és a les 21 h

El diumenge dia 17 de juliol a la placeta de l’església hi haurà l’homenatge als majors de 80 anys; a les 19.00h missa i després refresc. I també els ha anunciat que rebran la convidada per el dia de sant Jaume la missa que com sempre serà a les 11 h

Precs i Preguntes.

Rafel Oliver del PP informa que el passat dimarts una furgoneta del Consell de Mallorca esquitava les voreres de la carretera de Pina. La batlesa Maria Antònia Mulet s’ha estranyat d’això afirmant que l’Ajuntament d’Algaida no esquita les voreres i que fins on ella sap el Consell de Mallorca tampoc que ho demanarà.

En el torn de Més per Algaida, Pina i Randa, el seu representant Tomeu Ballester va recordar que s’havia demanar que es netejàs el pàrquing de davant ses escoles i que, tot i que s’ha passat la desbrossadora no s’han retirat les restes. La batlesa ha pres nota i ho mirarà tots recordant que ella havia ordenat que es netejàs.

Ballester va demanar que l’equip de govern fes una valoració de la fira artesana. Maria Antònia Sastre prengué la paraula i va reconèixer que hi va haver manco gent i que es varen donar una sèrie d’elements que ho expliquen com foren la coincidència de la Fira de Manacor, de Puigpunyent i que aquell dissabte hi havia la comunió comunitària.

Tomeu Ballester també s’interessà per a situació de la policia local i de les armes de foc, ja que molts de pobles els policies no en duen. La batlesa va respondre dient que estan a l’espera d’una documentació per tal que puguin passar el reconeixement mèdic, però que des de l’Ajuntament es treballa per solucionar-ho.

Tomeu Ballester també demana per l’informe tècnic de Patrimoni del Consell sobre les deficiències del Catàleg de Patrimoni d’Algaida, de 15 folis. La batlesa va reconèixer que l’informe era dur i que l’arquitecta municipal ja havia parlat amb l’empresa que l’havia fet per donar solució a aquest problema.

Sense cap més assumpte, la batlesa desitjà a tots els regidors un bon estiu i molta sort al regidor del PP, Rafel Oliver que contreu matrimoni aquest cap de setmana.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: