Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaCulturaFestesMedi ambientPinaPla de MallorcaRandaTradicionsTreball

Titoieta Ràdio atorga el XXIII Premi Santa Anneta a Unió de Pagesos

El Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXIII Premi Santa Anneta al sindicat Unió de Pagesos per la conservació del territori i els costums de la nostra terra dins l’àmbit de l’agricultura.

xxiii_santanmeta

Amb aquesta distinció valoram la feina feta pel sindicat d’agricultors en la defensa dels interessos de la pagesia de la nostra illa que consideram una de les bases de la nostra societat. Per què som conscients que els pagesos són els principals conservadors dels nostre territori i que els productes agrícoles són un dels trets que més identifiquen a un poble.

Unió de Pagesos de Mallorca és una organització professional fundada l’any 1977, a partir del Congrés de Cultura Catalana celebrat a Mallorca. Més endavant va passar a formar part de la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG) d’àmbit estatal.

Amb el guardó, Titoieta Ràdio destaca la importància del sector primari dins la nostra vida. Un sector que ha passat de ser la base de l’economia i de la societat a tenir un paper secundari que ha fet que massa vegades se li posàs poc esment. L’agricultura i els productes que se’n deriven han estat i són bàsics per a donar cohesió al nostre territori. També valoram la seva defensa de la producció local i de la sobirania alimentària.

Unió de pagesos ha apostat sempre pel foment de l’associacionisme, expressat en les organitzacions de productors i cooperatives i per la promoció d’un model agrari sostenible, lligat al foment de la vida econòmica i social en el medi rural, la gestió del territori i la producció d’aliments de qualitat.

El Premi Santa Anneta es lliurarà dimarts 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 21.00 hores, al casal Pere Capellà d’Algaida, dins el marc de les festes d’estiu d’aquesta vila.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: Biel Majoral, Miquel Cardell, El Temps, l’ACIC, els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar, el GOB, Aula Cultural, l’Associació Voltor, VilaWeb, el Projecte Alcover, TVE a les Balears, Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, Acorar, l’Editorial Moll, la Plataforma Crida i els diaris ARA.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: