El poble està ben endiumenjat per veure dansar els cossiers i el dimoni

cossiers

Foto: Elisabeth Ripoll Gil

Les festes grosses de Sant Jaume ja tornen a ser aquí. A partir de les 19:30 hores els algaidins tornarem a emocionar-nos sentit els flabiols i tambors anunciant l’arribada dels cossiers a sa plaça, procedents de la seu de la delegació de l’Obra Cultural Balear d’Algaida, al carrer del Laberint núm. 13.

Enguany els cossiers de la revetla de Sant Jaume seran: Laura Ferragut (dama), Jaume Llaneres (cossier que enguany es retira), Celestí Oliver, Guillem Mascaró, Pere Ferragut, Joan Antoni Juan, i Mateu Joan que farà de dimoni.

El dia de Sant Jaume la dama serà na Joana Maria Llompart, i els cossiers seran Celestí Oliver, Pep Pou, Toni Barceló, Xesc Barceló, Miquel Ballester i Jordi Juan. El dia de festa el dimoni serà Joan Antoni Oliver .

cossiers2

Foto: Elisabeth Ripoll Gil

No cal dir que els cossiers no podrien dansar sense els flabiolers i xeremiers: Mateu Mulet, Alexandre Mulet i Mireia Oliver .

Les danses dels Cossiers d’Algaida que s’interpreten són les Bombes (que serveix per acompanyar les autoritats i també hi participa la xeremia), Mestre Joan, Els reis, Flor de Murta, Dansa Nova, Obriu-nos, Mergançó, Titoieta (que sempre és la darrera i es mata al dimoni) i l’Oferta (l’única que s’executa dins l’església davant la relíquia del sant o de la veracreu).

Els Cossiers d’Algaida, amb motiu de la celebració de l’Any Llull a Randa, Pina i Algaida, estrenaran una nova cinta commemorativa dissenyada per Jaume Oliver “Torres”.

Finalment us recordam que Algaida Jove ha tornat a posat en marxa una iniciativa en què se’ns demana que duguem la camiseta del dimoni elaborada per l’ocasió sobre un disseny de Maria Magdalena Trobat Coll. També ens tornen a demanar que decorem finestres i balcons amb els colors dels cossiers (verd, groc i vermell) i amb alfabaguera. Ja hi ha cases que fa temps que estan ben endiumenjades.

Redacció Noticiari es Saig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.