Divendres, desembre 1, 2023
Any LlullCastellitxCulturaFestesRandaTradicions

Crònica de les festes de Randa 2016

14045892_1149478391777752_6319608617467998837_nAquestes dos darrers caps de setmana, Randa ha viscut les seves festes d’estiu. Les festes s’iniciaren amb la pintada del cartell de les festes per part dels mes joves.

El dissabte dia 20, va tenir lloc l’homenatge a les persones grans del llogaret i ja a la nit la tradicional Verbena de ParRanda amb les actuacions dels grups Madona, la Rumba Nostra i els Ipop’s.

El diumenge 21 va tenir lloc el 6è Concurs de Plats Dolços i 2n Tast d’herbes Dolces. Els qui les tastaren asseguraren que eren ben bones. El diumenge acabà amb el concert de la banda de Música d’Algaida on es pogueren tornar a escoltar cançons de Coldplay, Meghan Trainor i Amy Whinehouse.

El divendres 26 va tenir lloc els cercaviles i el sopar a la fresca. I el dissabte 27  els actes començaren amb l’excursió amb bicicleta a la Pau de Castellitx. Més tard i organitzada per l’Associació d’Artesania d’Algaida, Pina i Randa i l’Ajuntament d’Algaida, Randa va celebrar la primera edició d’una fira completament artesana i dedicada a la figura del beat Ramon Llull ja la seva època. Entre els productes destacaven algunes ceràmiques i joies dedicades al religiós i escriptor. El logotip de l’Any Llull que se celebra aquest any era el motiu representat al programa de festes i que lluïa, juntament amb la bandera blava dels joves randins, a moltes de les cases del municipi durant les festes. Ja el vespre va tenir lloc la ballada popular amb el grup Roada i més tard Ball amb l’Orquestrina d’Algaida.

El diumenge matí continuà la festa amb l’albada amb els xeremiers de Randa. A les 11 se celebrà la missa de festa, seguida d’un refresc per a tot el poble. L’horabaixa fou el torn dels jocs amb les carreres de joies i altres entreteniments. A la nit, teatre i per finalitzar els focs artificials i la traca de final d’aquestes festa.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: