Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Una quarantena de persones assisteixen a la trobada de Més per Algaida

A les 19 hores d’ahir diumenge, va tenir lloc la trobada de Més per Algaida, Pina i Randa amb l’assistència d’una quarantena de persones. L’objectiu de la trobada es conèixer de primera mà les necessitats del poble de cara a aconseguir la batlia a les properes eleccions de 2019.

La reunió va començar donant compte de les actuacions dutes a terme durant aquest poc mes d’un any de govern socialista en minoria. Entre les coses aconseguides destaca el tancament de les places d’Algaida i Pina, s’ha ampliat l’horari de la dinamitzadora juvenil, les papereres de reciclatge, s’ha ampliat els tipus de contractes que se subvencionen pel SOIB, s’ha aconseguit tenir la figura del policia tutor, etc.

Entre els punts indispensables i que no s’han complit de manera adequada són, segons els responsables de Mes, l’obertura del portal del parc de Pina, que se va obrir fruit d’una moció; la possibilitat d’augmentar la plantilla de la policia local i poder tenir un cap de policia local, que no s’ha aconseguit; la millora de les àrees d’aportació de residus i la construcció d’un nou parc verd; l’ampliació de la zona d’aparcament limitat a sa plaça d’Algaida; i finalment després d’anunciar que les obres de la ronda de circumval·lació no començaria fins la primavera del 2017 troben a faltar debatre el model de poble que volem com a algaidins, piners i randins de cara a l’obertura d’aquesta ronda.

El cap de llista de Més, Tomeu Ballester, va dir que “l’equip de govern funciona gestionant el dia a dia” i mostren el seu descontent sobre el grau de compliment de l’equip de govern. Els responsables de Més adverteixen que de no canviar aquesta situació els regidors del partit econacionalista no donaran suport als pressuposts de 2017 que ara s’han de negociar.

De les enquestes que passaren als assistents el 3,4 % dels enquestats consideren la situació del municipi com a dolenta, el 62 % dels enquestes trobaren la situació de regular i un 34,5 com a bona. Respecte de la valoració de la feina de l’equip de govern del PSOE el 6,7 % la consideren dolenta, el 83,3 % la consideren regular i un 10 % la consideren bona. Finalment respecte de la valoració de la feina de Més a l’oposició, un 31 % la considera regular, el 65,5 la consideren bona i un 3,4 % com a molt bona. Allò més valorat de la seva gestió són les propostes fetes fins ara amb un 57 %.

L’enquesta també va servir per saber com millorar la feina d’oposició. Els assistents apostaren en un 70 % per exigir el compliment dels compromisos de l’acord d’investidura, en un 60 % fent més crítica a l’equip de govern, augmentar la presència pública dels càrrecs electes de Més en un 46 % i presentant més mocions als plenaris un 43 %. Respecte de les àrees municipals, els assistents consideraren que els temes en que cal insistir són el trànsit (63 %), urbanisme (51 %), serveis socials (40 %) i escola (37 %) entre d’altres.

Poc després de donar aquests resultats els assistents formaren diferents grups per tractar algunes de les temàtiques en les quals s’hauria d’incidir per part de Més per Algaida, Pina i Randa. Les propostes molt diverses anaven des d’augmentar els parcs infantils, fer vies segures per infants, fer campanyes informatives sobre les ordenances municipals sobre obres o convivència, integrar els nous vinguts o crear un cànon per a la publicitat externa.

L’acte va concloure amb un piscolabis en el pati del casal Pere Capellà.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d