Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaPinaSolidaritat

2.193 euros recaptats a les torrades de Sant Honorat i Sant Antoni

16114429_1057115267727803_7033204336681498468_nUn any més el municipi d’Algaida va celebrar les torrades solidàries en les seves festes d’hivern de Sant Honorat i Sant Antoni. Així, la recaptació de la venta de tiquets a preu de 2 euros amb menjar i beure que es realitzà a les torrades fou de 2.193 euros. Cal destacar, en aquest sentit, que finalment la torrada de Sant Honorat a Randa no es va poder celebrar a causa de les condicions meteorològiques del dissabte 21 de gener.

La recaptació, una edició més, anirà destinada a l’agermanament del municipi d’Algaida amb Ciudad Antigua de Nicaragua, un projecte que es du a terme a través del Fons Mallorquí de Solidaritat.

La regidora de Cooperació, Catalina Fullana, explica que “des de fa anys la recaptació de les torrades van destinades a projectes de Ciudad Antigua, un agermanament que any rere any anam reforçant amb diferents iniciatives”.

Així, cal recordar que la darrera iniciativa impulsada l’àrea de Cooperació de l’Ajuntament d’Algaida a 2016, fou la posada en marxa de la campanya que amb el lema “M’acompanyes a l’escola? Ajudeu-me amb una passa” pretén donar un nou impuls al projecte d’Agermanament amb Ciudad Antigua.

millorainfraestructuresDe fet, amb aquest projecte es reactiva un any més la possibilitat de les associacions i particulars d’Algaida, Pina i Randa a contribuir mitjançant donacions econòmiques a què infants, adolescents i joves del poble germà puguin gaudir de beques educatives i d’aquesta manera facilitar l’accés a l’educació i la formació.

Aquestes beques van destinades a cobrir la major part de despeses que els infants puguin tenir per anar a escola: alimentació, transport escolar, material, roba…  “L’accés a l’educació dels adolescents i infants és clau perquè una societat pugui créixer i desenvolupar-se i per això juntament amb altres millores com ara dels habitatges o l’assessorament en la diversificació dels cultius, pensam que les beques educatives són la part més important a dur a terme en aquest projecte d’agermanament”, apunta Fullana.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d