Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaPla de MallorcaRanda

Assemblea informativa de Més per Mallorca a Algaida per donar suport al conseller Vicenç Vidal

20170202_231738.jpgAl voltant d’unes 200 persones assistiren a una assemblea extraordinària que MÉS per Mallorca va organitzar al casal Pere Capellà d’Algaida per escenificat el suport dels ecosobiranistes a la gestió del conseller de Medi Ambient. Vicenç Vidal ha estat el blanc de diverses crítiques, des d’una part del sector agrari, arran dels efectes del temporal de finals del gener i la confirmació de l’extensió del bacteri  Xylella Fastidiosa a les Balears.

En declaracions als mitjans recollides per essaig.cat, Vidal va voler transmetre un missatge de calma. “Ens comprometem a compensar les pèrdues dels pagesos arran del  temporal del gener una vegada que s’hagin quantificat els danys”. El conseller va insistit en el fet que el Ministeri d’Agricultura ha negat enviar qualsevol tipus d’ajuda al camp balear.

Per als ecosbiranistes, en paraules de la coportaveu parlamentària, Bel Busquetsels darrers dies, s’ha fet una “campanya bruta” en què s’han utilitzat “la desinformació, les mentides i la demagògia”. “Ells tenen tractors però nosaltres som al costat de la gent i avançam protegint aquesta terra i qui la treballa, amb responsabilitat, consens i solucions”. Per la seva part, el també coportaveu David Abril, va advertir “a tots aquells que intoxiquen i manipulen per assolir els seus interessos personals que, mentre ells ataquen, MÉS avança”, i va afegir que “continuarem protegint el territori i impulsant mesures per aprofundir en un canvi de model econòmic”.

dsc_0560.jpg

L’equip de la Conselleria va explicar que les inundacions no són degudes a la manca de neteja dels torrents, sinó a la seva incapacitat d’evacuar el 60% de la pluja que cau en un any en només dos episodis espaiats per setmanes de diferència. De fet, la Conselleria assegura que ha duplicat el pressupost de neteja de torrents respecte de la legislatura passada amb 3,8 milions enguany, si bé cal recordar que a Algaida no se’n feu cap de net.

Les organitzacions agràries presents a l’acte, com Unió de Pagesos, manifestaren el suport a les actuacions de la Conselleria davant laXylella fastidiosa i en el canvi de protocol d’erradicació pel de contenció, que haurà de ratificar la Unió Europea després de constatar-se’n la presència a tot el territori de les Illes Balears.

Respecte a les ZEPA, entre les quals està previst declarar-ne el massís de Randa, Vidal va afirmar durant la assemblea que “enfrontar l’agricultura amb el medi ambient, quan tots dos componen la fesomia de les Illes, és un altre atac injustificat, ja que en àmbits agraris no suposarà canvis en els cultius ni interferirà en les tipologies utilitzades pels pagesos envers la seva activitat i la producció”. Vidal va afegir que per primera vegada es feia una aposta per atendre la situació de les aus i les zones a protegir en el Pla de Mallorca.

Tot i que per a la seva declaració es preceptiu l’informe de l’Ajuntament, el consistori algaidí no ha rebut cap mena d’informació sobre aquesta declaració segons es donà compte en el plenari del mes de febre.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: