Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaPressuposts

Aprovats els pressuposts municipals d’Algaida per al 2019 que sumen 3,9 milions d’euros.

El ple de l’Ajuntament d’Algaida ha aprovat uns pressupostos de 3.893.360,02 euros per a 2019, un 6% més que l’any anterior. Els comptes foren aprovats amb els vots a favor dels 6 regidors de l’equip de govern socialista, en minoria, i les abstencions del PP (4) i de Més (3).

L’Ajuntament d’Algaida continua apostant per la sostenibilitat i la seva lluita en la reducció d’emissions de CO2. Així, continuarà amb les passes per al compliment de Pla d’Acció d’Energia Sostenible que du a terme des de 2011 en compliment del pacte de batles, com ara la millora i instal·lació d’enllumenat de baix consum i altres accions que contribueixin a baixar la despesa energètica.

Pel que fa a les iniciatives municipals, cal destacar l’augment de les inversions en matèria d’educació i cultura i joventut. Els pressuposts d’educació i cultura són en proporció els que més augmenten de totes les partides. Així el consistori destaca en una nota que es contracta una educadora a mitja jornada a l’escoleta municipal d’infants Flor de Murta. També augmenten un 50% les activitats educatives (9.500€ més) tant als infants de 0-3 com a infantil i a primària. Un aspecte a destacar és la pujada de la partida (6.000€) per a les classes de reforç escolar que aquest curs puja també en nombre de classes i d’alumnes tant de primària com de secundària.

També puja el manteniment dels edificis educatius com seguir amb el reforç de neteja al recinte escolar, pintar l’exterior dels edificis del recinte escolar o canviar el sol del patí escoleta municipal d’infants o canvi de gespa al pati del Casal de Música.

A l’àrea de cultura també hi ha un augment relacionat majoritàriament en promoció cultural. En aquest sentit hi ha un augment de la partida d’activitats culturals com ara concerts, teatres, etc. i d’activitats i tallers de dinamització del català i altres en 10.500€ . També es preveu la compra d’uns nous equips de so i megafonia per a l’auditori del Casal Pere Capellà.

Joventut

Amb l’objectiu de seguir millorant el funcionament del Casal dels Joves, per l’any 2019 s’ha augmentat la partida d’activitat i projectes de Joventut i altres projectes fins a 12.000 €. La finalitat és poder seguir amb les propostes i accions de dinamització juvenil al municipi. En aquest sentit val a dir que les millores en joventut són transversals a l’àrea d’educació, ja que moltes de les activitats que es faran des del Casal dels Joves estan relacionades amb el projecte d’Algaida com a municipi educador, les quals tindran un protagonisme molt destacat a les acaballes de 2018 i en el decurs de 2019.

Pressupostos participatius.

Els comptes inclouen també els projectes guanyadors dels pressupostos participatius de 2019, als quals s’hi destinen 104.300 €. Aquesta partida compta amb la mateixa quantitat de doblers que l’ant anterior.

Per nuclis, es duran a terme les següents iniciatives:

Algaida: Adquisició d’una carpa per a poder realitzar esdeveniments i activitats i canviar el sòl del parc infantil exterior de l’Escoleta Flor de Murta.

Pina: Millora del paviment del parc infanti de Pina, augment de la il·luminació i sembrada de més arbres i dinamització de l’ús de les instal·lacions de Can Lluís de Pina amb diverses accions.

Randa: Canvi a leds dels fanals de l’enllumenat públic de Randa i instal·lació d’una barrera a l’entrada de la plaça de l’Hort de Son Romeguera.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d