Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCulturaPinaRanda

Algaida tindrà un consell per fomentar la participació i el debat en l’àmbit cultural

Algaid'Art 18
Participants a Algaid’Art 18

El ple de l’Ajuntament d’Algaida va aprovar el reglament del nou Consell Municipal de Cultura del Municipi d’Algaida, un “òrgan consultiu d’assessorament, informació i debat entre els diversos sectors de la cultura i les arts”. L’objectiu final de la creació d’aquest òrgan és “contribuir a la canalització de la participació ciutadana en els assumptes relacionats amb la cultura en l’àmbit municipal”.

Poden formar part d’aquest consell els representants de la Corporació Municipal d’Algaida i el personal tècnic de l’Ajuntament. Així mateix també les associacions i entitats que realitzen activitats vinculades amb la cultura en el municipi en els àmbits de les arts escèniques, arts plàstiques, patrimoni cultural i artístic, musical, periodístic, escoles artístiques, biblioteques i arxius, noves tecnologies aplicades a les arts, entre d’altres. Així mateix, individualment, persones vinculades a la cultura i a les arts dels pobles d’Algaida, Pina i Randa.

Segons consta en el reglament, els objectius d’aquest Consell Municipal de Cultura són:

  • Mantenir un espai d’estudi, debat i informació sobre aspectes culturals amb la presència de l’administració municipal, el conjunt d’entitats culturals radicades al municipi i la ciutadania interessada.
  • Possibilitar que les línies d’actuació cultural de l’Ajuntament d’Algaida comptin amb la consulta i assessorament dels sectors implicats.
  • Sensibilitzar la població de la importància de la participació de la ciutadania i les entitats culturals en la planificació i gestió municipal cultural.
  • Fomentar i vehicular la col·laboració entre les entitats culturals del municipi.
  • Defensar i potenciar la llengua i cultura catalana pròpia de les Illes Balears.

La regidora de Cultura, Margalida Garcias, explica que Algaida “és un municipi molt actiu des de tots els àmbits i vessants del món de la cultura. El recent èxit de participació d’artistes i de visitants a l’Algaid’Art, la nit de les arts plàstiques del municipi, és un fet que ho evidencia. A banda d’això, tenim tot el llegat de Ramon Llull, els premis Castellitx que nasqueren fa 50 anys, escriptors, pensadors, historiadors del municipi, els Cossiers com a exponent de la cultura popular, Titoieta Ràdio o es Saig i una biblioteca molt activa amb un bon dinamitzador com és Bartomeu Salas”. Per tot plegat, hem pensat que és molt adient i necessari comptar amb un òrgan on tots aquests agents hi estiguin representats”, afegeix.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: