Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaParticipació ciutadanaPinapolíticaRanda

Algaida queda finalista a un premi estatal d’innovació en els serveis públics

collage_finalista_cnis17El projecte Pressupot Participatiu i Govern Obert de l’Ajuntament d’Algaida ha resultat finalista en els premis que s’atorguen anualment en el marc del VII Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos (CNIS) i que s’ha celebrat els dies 22 i 23 de febrer a Madrid.

Aquest congrés, és un fòrum de trobada en àmbit estatal per a debatre sobre la transformació digital de les administracions i com s’han d’aplicar solucions innovadores i analitzar noves tendències.

En el marc d’aquest congrés es convoquen uns premis dividits en 14 categories. L’Ajuntament d’Algaida va optar a la vuitena categoria que correspon al premi al millor projecte en Govern Obert: Transparència, Participació Ciutadana i Col·laboració, amb l’esmentat projecte Pressupost Participatiu i Govern Obert. Els altres dos projectes finalistes foren La Innovación Social en las políticas públicas de vivienda del Govern Basc i Nuevo Portal de Datos Abiertos de la Diputació de Cadis, projecte que finalment resultà guanyador del premi.

El projecte presentat per l’Ajuntament d’Algaida es basa en l’experiència municipal amb participació ciutadana partint del projecte «Pla estratègic municipal Algaida 2020», on l’objectiu principal era millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi i, al mateix temps, impulsar la participació ciutadana i la transparència. En el document es resumeixen les grans línies d’actuació realitzades des de l’any 2010 en què comença a caminar l’esmentat projecte com ara les reunions de carrer – precursores del procés participatiu-, els pressuposts participatius, les audiències públiques dels responsables municipals i la creació de la Comissió de Participació Ciutadana i del Consell de Benestar Municipal, entre altres iniciatives puntuals que s’han anat realitzant.

Segons la presentació del congrés, aquest és “la principal trobada en àmbit nacional sobre administració electrònica, reunint als representants de les diferents Administracions Públiques, les principals empreses del sector i a molts diversos experts relacionats amb la matèria”.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, valora que d’entre un centenar de projectes, el d’Algaida hagi estat finalista juntament amb administracions autonòmiques com el Govern Basc i la Diputació de Cadis: “Fa dues legislatures que feim feina en matèria de participació ciutadana, govern obert i el benestar dels nostres ciutadans i per això és un orgull rebre aquest reconeixement a nivell nacional i és una satisfacció per la feina que feim i ens reforça i dóna confiança de seguir per aquest camí”.

Mulet afegeix que “davant de tot vull fer un agraïment als veïnats a títol particular i als que ho fan a través  d’associacions i entitats, per la seva implicació en els pressuposts participatius, en el Consell de Benestar Municipal, en la Comissió de Participació Ciutadana i, en general, a qualsevol acció que duguem a terme, ja que si l’equip de govern ho pot fer, és gràcies a la implicació de la gent del poble”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: