Crònica de la XXVIII Rua d’Algaida 2017

Molta gent i molta participació en la tradicional XVIII Rua d’Algaida que es va celebrar ahir horabaixa a partir de les 16:30 hores i que enguany arriba a l’edició número vint-i-vuit. Des de les 16 hores, les diferents comparses s’anaren concentrant en el carrer Pare Bartomeu Pou. Mentre s’anaven col·locant, els membres dels jurat de la Rua format per les diferents entitats i associacions del poble i partits polítics, anaven fixant-se en les carrosses i les comparses per tal de poder puntuar. Just després els disfressats feren el tradicional quadrat, amb la incorporació de la comitiva d’en Camestortes, pels carrers de Sant Joan, Migdia, d’Amargura, de la Unió, de la Roca i de s’Aigua. En total han participat 382 persones distribuïdes en 11 comparses.

A continuació trobareu algunes de les fotografies de les principals comparses (clicau sobre les imatges per ampliar-les)

Després de l’entrega dels premis, el grup de teatre Els Comediants d’Algaida ha representat el judici, condemna i execució d’en Camestortes. Com és habitual han hagut de fora del municipi que d’Algaida, però també de locals, com per exemple el caos circulatori del carrer del Sol, la lletra petita dels nous indicadors del poble, els bars del poble que tenen noms repetits, les diferents línies de color dels carrers del poble, les inundacions i la presa d’aigua a devora can Alorda, les merdes de cans al poble, i fins i tot han rebut el sord i es Saig.

Malgrat que el jutge inicialment era reticent a condemnar-lo a la pena capital, finalment s’ha complet el guió i en Camestortes ha estat condemnat a mort i executat de manera immediata. Seguidament, ha sortit la comitiva fúnebre,  des de Plaça pel carrer del Bisbe, per la placeta de l’església i pel carrer del Rei fins a la Casa de la Vila d’Algaida, i que ha estat formada per la Banda de Música d’Algaida, pels familiars d’en Camestortes i tota la gent que dins la seva tristor per tan injusta condemna injusta  s’hi ha afegit.

La processó i amb aquesta la festa ha acabat entorn a les 19 hores amb l’arribada de’n Cames Tortes a l’Ajuntament

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: