Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

100 dies d’Ajuntament. Entrevista a Tomeu Ballester Salas, regidor de Més per Algaida

tomeuballesterAquesta setmana s’han complit 100 dies des que Maria Antònia Mulet és la nova batlessa del municipi. Feis-nos un balanç.
Entre festes i vacances encara no hem tengut massa temps per veure per on anirà la seva forma de gestió, tampoc s’han tractat punts massa importants però de moment observam una continuïtat en el seu tarannà respecte del passat mandat.
Estam decebuts perquè l’equip de govern segueix com si encara tengués majoria absoluta i, també perquè a pesar del pacte programàtic que signarem sentim que sens tracta igual que l’altra grup de l’oposició. Esperam que respongui només a un fet transitori, degut a la falta d’adaptació a un escenari polític nou després de tants d’anys de majories i que hi posem solució aviat.
Quins són els reptes que té l’Ajuntament d’Algaida durant el nou curs polític? Quina creieu que hauria de ser la prioritat?
Els reptes són incidir i esser valents en línies que ja han estat marcades durant el passat mandat: benestar social, joventut, participació, medi ambient i patrimoni, promoció econòmica, etc.
La prioritat en aquest moment no pot esser altra que atendre als que ho passen malament. I fer-ho amb ajudes directes, però també amb polítiques actives d’ocupació i de promoció econòmica encaminades a assolir una prosperitat compartida sense que quedi ningú endarrere.
Com veieu el compliment dels acords programàtics entre el PSOE i Més per Mallorca?
Pel que fa a la nostra part de l’acord la complirem totalment el primer dia ja que es tractava de donar suport a la investidura de la Sra. Mulet perquè fos batlessa i així ho férem.
Pel seu costat, encara és un poc prest per valorar-ho ja que és un acord que s’ha de desenvolupar al llarg del mandat, però de moment tal com ja he expressat abans no estam gaire satisfets. Trobam a faltar una més estreta col·laboració i més informació sobre les seves actuacions. Per exemple, veim com ja estan fent feina pels propers pressuposts i encara no ens han emplaçat a xerrar-ne quan entenem que haurem de decidir junts quins punts de l’acord ja si inclouen.
Un dels temes que més us preocupen són és el dels residus? Què creieu que no es fa bé i què canviaríeu?
Tancaríem les Àrees d’Aportació de foravila, segueixen essent un problema que llastra la bona feina en reciclatge que estan fent els que viuen als centre urbà del municipi.
Ara, també tenim clar que sense un Punt Verd en condicions, més gran i organitzat, no podem parlar de tancar res. Per això és prioritari fer-ne un de nou.
Quin balanç feu d’aquests primers mesos al Consell i al Govern de les Illes Balears? Quines coses creieu que no s’han fet com toca.
Aquí he de dir el mateix que quan em demanaves pel 100 dies de la batlessa, encara és un poc prest, però si que es veu un canvi en sentit positiu en el fet de que s’han anomenat les persones més preparades per ocupar els càrrecs tenint en compte els seus currículums.
Això, que és un gran canvi, i el fet de tenir un talant més obert a escoltar tothom i consensuar les actuacions fa que puguem esser optimistes davant aquesta legislatura i confiar en els consellers escollits.
I que no m’agrada? Doncs del Govern hi ha el fet que Podemos sigui part del pacte però no estigui al Govern ja que el pot condicionar fora banyar-se en la gestió, i certes actuacions del PSOE que responen més a tics de la vella política que de la nova en la que creïm a MÉS, com han estat certs nomenaments.
Del Consell no veig res negatiu, sinó al contrari no puc més que alabar la gestió que estan fent sobretot na Margalida Puigserver i en Xesc Miralles en les seves respectives àrees, ja que són les que he pogut seguir més, com el caràcter que està donant Miquel Ensenyat a la Presidència, sobretot pel que afecta als temes municipals ja que es nota que presideix el Consell un exbatle.
Durant la taula rodona organitzada per Titoieta Ràdio un dels temes que més us retraguéreu entre vosaltres va ser la circumval·lació de la carretera d’Algaida a Llucmajor i el desdoblament. Serà aquesta la legislatura en què s’executarà la circumval·lació del poble?
Voldria pensar que si, però m’ho començ a qüestionar ja que l’altra dia en xerrar del tema de la circumval·lació a un plenari ja hi va ver desavinences entre el PP i el PSOE sobre el punt en què es troba el projecte.
La passada legislatura des del departament de carreteres se’ns havia dit que estava just a punt per començar les obres, i en aquests moments la Consellera va informar a la nostra batlessa que el projecte encara no estava fet.
A falta de més informació he de dir que no m’agradaria que aquest tema en el que fins ara hi havia hagut consens passàs a ser motiu de disputes polítiques, és tant necessari que es facin aquestes infraestructures que haurien d’estar per damunt d’això.
Donat que sembla que el poble va creixent, quines altres infraestructures i/o serveis creieu que són necessàris al municipi?
Com he dit abans necessitam un Parc Verd més gran per a poder seguir amb la política de reciclatge actual, també creim que son necessaris uns bons aparcaments de dissuasió, com els de la farinera i de les escoles, perquè no tots els cotxes arribin al centre i altres petites actuacions encaminades a tenir més espais verds i parcs infantils més a prop del centre.
I ja per acabar, s’acosta la fira d’Algaida, ja teniu pensat la vostra fermança?
Si, enguany a l’hora de veremar vaig trobar a faltar un bon trinxet. Així que ja sé que firaré.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: