Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCulturaPatrimoni

La tècnica del vidre bufat, com el que fan a can Gordiola a Algaida, ha estat declarat manifestació representativa del Patrimoni Cultural Immaterial

El Consell de Ministres va aprovar ahir dimarts 6 de juliol el reconeixement de la tècnica del vidre bufat com a Patrimoni Cultural Immaterial.

Així ho va anunciar el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes: «En el Consell de Ministres hem reconegut la tècnica del vidre bufat com a Patrimoni Cultural Immaterial», va assenyalar. El ministre va voler reconèixer l’empresa mallorquina Gordiola com a un dels «centres de referència».

En el contingut d’aquest Reial decret es fa referència a la descripció d’aquesta tècnica establint que els seus processos, coneixements, productes, instrumental i maquinària associada, així com espais arquitectònics, presenta un conjunt de valors històrics, immaterials, tecnològics i artístics que mereixen de preservació, per ser una activitat vinculada a la cultura, amb grans centres de producció de més de tres segles de vigència, com són el Centre Nacional del Vidre de la Granja a Segòvia i els Vidres Gordiola a Mallorca.

Cal recordar que l’any 2020 el Govern de les Illes Balears concedí el premi Ramon Llull a la fàbrica “Gordiola Vidrios de Arte”, amb motiu del seu 300 aniversari celebrat a 2019.

Des d’es Saig ens sumam a l’enhorabona per aquest reconeixement.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: