27 abril, 2024
AlgaidaEducacióSeguretatTrànsit

Algaida implanta els “espais amics” a les rutes escolars segures per al nou curs escolar

L’Ajuntament d’Algaida donarà un nou impuls a les rutes escolars segures del municipi que es posaren en marxa a finals del passat curs escolar, amb la implantació dels coneguts com “Espais amics”. L’objectiu és implicar als veïnats i comerços dels carrers per on passen les 4 rutes dels camins escolars. Aquests “Espais amics” comptaran amb un distintiu identificable i visible per part dels nins i nines, participaran en activitats de familiarització amb els escolars i hi tindran un contacte habitual. “Més enllà de l’assistència puntual que puguin donar a les necessitats dels infants durant el camí, tenen sobretot l’objectiu de donar sensació d’acompanyament”, explica la batlessa d’Algaida, qui recorda que aquesta és una de les accions incloses en el pla mobilitat sostenible d’Algaida.

Per tal d’identificar els “Espais amics” s’ha creat un logotip que els habitatges i comerços penjaran a l’exterior. Aquesta imatge ha estat creada a partir de diferents dibuixos entorn de les rutes realitzats per part dels escolars del CEIP Pare Bartomeu Pou.

L’objectiu és implicar als veïnats i comerços dels carrers per on passen els infants

Després del període de prova i adaptació del passat curs escolar, en el que comença el pròxim dia 11 de setembre, l’Ajuntament d’Algaida vol donar un nou impuls a les rutes escolars segures. Per aquest motiu està previst que es tanquin més carrers “a causa de l’èxit de les rutes i per tal de garantir encara més la seguretat dels nins i nines”, explica la batlessa. “A les acaballes del curs passat vàrem poder detectar les petites mancances i de cara a l’inici del nou curs ho volem millorar”, afegeix Mulet.

Els 4 punts de sortida, que dimecres estrenaran noves senyals, corresponents a cada línia de ruta escolar del nucli urbà, continuen estant indicades amb els colors dels Cossiers:

  • 1 línia verda carrer de sa Quarterada.
  • 2 línia vermella a sa Plaça.
  • 3 línia groga a la creu des Colomer.
  • 4 línia blanca (simbolitza la Dama) a la cruïlla Metge Verger, Joan Alcover i Pare Bartomeu Pou.

Tots els nins i nines es poden reunir en el punt més pròxim a casa seva per partir tots junts a peu cap a l’escola. Les línies conflueixen en el carrer de la Ribera que roman tancada a la circulació fins passada l’hora d’arribada al col·legi Pare Bartomeu Pou. El trànsit, en els carrers afectats per les rutes escolars, es tanca a partir de les 8.40 h i es restableix poc després de les 9.00 h.

Foto: Ajuntament Algaida

Aquesta nova etapa de consolidació de les rutes i el distintiu dels “Espais Amics”, foren presentats per la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; la regidora d’Educació i Joventut, Maria Antònia Reinés; la regidora de Mobilitat, Margalida Fullana; el cap de la Policia Local, Joan Oliver; el policia Tutor, Julià Garcies; el director del CEIP, Jordi Juan i Coloma Maria Mas, com a representant de l’AMPA.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint