Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaCulturaFestesGastronomiaJoventutTradicions

Un altre èxit de participació a l’Algaid’art 2019

El municipi d’Algaida va celebrar ahir dissabte, dia 7 de setembre la seva nit de l’art en la qual el municipi reivindicà, realçà i, sobretot, va treure al carrer la seva riquesa artística i patrimonial.

Aquesta nova edició de l’Algaid’Art comptarà amb la participació de prop de 100 artistes del municipi, d’altres pobles de Mallorca i també arribats d’Eivissa i Alacant que mostraren la seva obra a 18 diferents espais públics i privats de la localitat. La plaça, la Casa de la Vila, la Rectoria, els casals del nucli antic i bars i restaurants aculliren les mostres d’arts plàstiques de la nit de l’art.

Una de les novetats d’enguany fou l’obertura de l’església d’Algaida que comptà amb una mostra d’una casulla d’entorn al 1500 i que després de la missa va poder ser visitada.

Si en edicions anteriors foren ventalls o paraigües els elements transversals de la nit, en aquesta ocasió el fil conductor de l’Algaid’Art foren les formigues, unes formigues que han foren pintades pels diferents artistes i que també marcaren l’itinerari de la mostra. En aquest sentit, cal destacar les col·leccions de formigues pintades per artistes d’Eivissa i d’Alacant.

Entre les diferents activitats paral·leles, cal destacar la presentació de l’edició commemorativa de la desena edició de la modalitat d’arts plàstiques dels premis Castellitx, per part de Francesc Ramis i Antoni Torres, que es dugué a terme a les 19.30h, a la Casa de la Vila.

Foto: Ajuntament d’Algaida

Els joves d’Algaida participaren enguany de forma especialment activa amb un Espai Jove ubicat a la plaça i que està dedicat al foment i promoció de la creativitat artística juvenil d’àmbit local dirigit a tots els músics, actors i actrius el municipi.

L’animació musical de la nit anirà a càrrec David Cabot Domingo i Volvox brothers a Plaça. La Big AlgaidArts Band, a la placeta de l’església o l’actuació itinerant de s’Arrual Jazz Mort Dixieland.

Així mateix, una àmplia varietat d’establiments oferiren en una oferta gastronòmica que complementaren el vespre per sortir i gaudir de les diverses propostes musicals i artístiques projectades als carrers. I és que ahir era difícil trobar lloc per sopar si no havies reservat.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, va voler agrair “la implicació de tots els artistes d’Algaida perquè una vegada més han col·laborat i facilitat la feina d’organització d’aquest esdeveniment. Crec que són ells que han de tenir tot el protagonisme, són ells que amb la seva feina, fan que aquesta festa sigui una manifestació per gaudir. Així mateix, també vull destacar i agrair la disposició i la tasca del comissari d’Algaid’Art, Antoni Torres. Així mateix, també donar les gràcies a totes aquelles persones que de forma desinteressada ajuden a fer que ALGAID’ART sigui possible”

A continuació trobareu una recull dels artistes que participaren en la mostra i que ren presents a l’acte. Demanam disculpes per si, en el recorregut ens hem deixat algú sense fotografiar.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d