Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaGastronomiaPinaRandaSolidaritatTradicions

Èxit del taller Cuinant diversitats, dins el programa ‘A Algaida ens ajudem!’

L’Ajuntament d’Algaida ha posat en marxa el programa “A Algaida ens ajudem!!!”, una iniciativa amb la qual persones voluntàries del municipi imparteixen tallers de forma altruista i desinteressada. Aquest projecte neix des del Consell de Benestar Municipal (CBM) amb l’objectiu de fomentar la convivència, la integració i el benestar de les persones que viuen al municipi.

La regidora de Serveis Socials, Catalina Fullana explica que des del CBM “hem vist que al municipi hi ha unes necessitats bàsiques en alguns aspectes en què les persones d’Algaida i també els que arriben a viure aquí tenen dificultats. Són aspectes bàsics del dia a dia i per això, des d’aquest programa de voluntariat, volem que s’aprenguin i puguin ser més autònomes i millorar la seva qualitat de vida i ajudar a la seva integració i la convivència”.

Ahir horabaixa a les 17:30 hores va tenir lloc el primer d’aquests tallers del programa “A Algaida ens ajudem!!!”. Es tracta del taller de cuina, que tindrà lloc el segon dimarts de cada mes a l’Espai Colomer 15, seu de l’Associació gastronòmica d’Algaida que hi col·labora també de manera desinteressada.

Segons explicà també Catalina Fullana, aquest taller de cuina al qual s’hi apuntaren 14 persones, es fa per intentar donar solucions a problemes que tenen algunes persones del municipi: “A banda de la barrera de l’idioma que un dels tallers tracte, ens trobam a persones que vénen a recollir els aliments que lliuram a través del Fons Social Europeu que no saben cuinar ciurons o llenties i per això no n’agafen. Entre moltes altres coses, en el taller els ensenyarem com cuinar en grans quantitats i com es poden congelar en racions per després anar aprofitant”.

Ahir els assitents, majoritàriament dones encara que també hi hagué presència masculina, tots eren residents al municipi però de diferent procedència i edats, aprengueren a fer tres receptes: ciurons escaldins, ciurons trempats i finalment coca dolça amb sobrassada. Tots els assistents, no només tastaren els productes sinó que també se’n dugueren a casa amb carmanyoles. En realitat se’n dugueren els ciurons perquè la coca fou tant bona, segons els assistents, que ja no en quedava.

La propera cita amb el taller Cuinant diversitats serà el dimarts 11 d’abril, on les mestres cuineres ensenyaran a fer panades i robiols, dos plats de la cuina típica mallorquina i pròpia de l’època en què estarem. dsc_1008.jpg

Els altres dos tallers, el de lectura i escriptura i el d’aprendre a cosir, estan encara pendents de concretar quan es duran a terme, però des de la regidoria de Serveis Socials ja tenen gent apuntada.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d