Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

Hi ha acord pressupostari a l’Ajuntament d’Algaida

pexels-photo-210611.jpegL’Ajuntament d’Algaida, governat aquesta legislatura pel PSOE en minoria, pot respirar més tranquil ja que no es veurà paralitzat per la no aprovació dels pressuposts de 2018 el passat més de desembre, pel vot en contra del PP i de Més per Algaida, Pina i Randa. Tant uns com els altres, coincidiren en acusar a la batlessa Maria Antònia Mulet del PSOE de no haver volgut pactar els pressuposts i de tenir “falta de sentit de la realitat i d’innovació”, així com deixar passar algunes subvencions importants per al municipi. La manca d’aprovació dels pressuposts havia fet que els pressuposts de 2017 s’haguessin hagut de prorrogar.

Segons publica avui el Diario de Mallorca, i ha pogut confirmar aquest digital, hi ha hagut reconciliació entre el PSOE i Més, en la qual hi ha hagut més compromisos que canvis concrets en les partides dels pressuposts. Sembla que es tractaria d’un acord que recupera l’esperit del pacte de suport a la investidura i pel qual els ecosoberanistes seran informats, convocats a reunions i consultats, especialment en els projectes a impulsar amb les subvencions supramunicipals, etc. Aquest compromís per part del PSOE va dur a l’assemblea de Més a donar un vot de confiança i que els regidors poguessin votar a favor en aquests pressuposts de 2018.

Entre els compromisos aconseguits, segons hem pogut saber hi ha l’inici el mantenint reunions periódiques de seguiment dels nous projectes d’inversió al municipi, així com participar en les reunions per elaborar la nova RLT (Relació de Llocs de Treball) dels treballadors municipals. Per altra banda s’ha acordat iniciar la recuperació i senyalització dels camins públics d’Algaida (drecera de la Pau, drecera de Cura, Camí vell de Pina, etc), així com la modificació puntual  de les NNSS (Normes Subsidiàries) per poder obrir en un futur el Carrer de na Fiola (que comunicarà els carrers Campet i Can Carrintar)

Finalment i per als propers pressuposts, 2019, MÉS per Algaida proposa repercutir els majors ingressos per IBI als habitants del municipi, no fer-ho només amb la ITR. Com són per exemple les ajudes als estudiants i joves mitjançant beques d’estudi, ajudes al transport i ampliar l’oferta formativa dels centres educatius (batxillerat i cicles formatius) i més ajudes socials.

Alguns números dels pressuposts

Aquests preveien uns ingressos de 3.812.430,02 euros, amb un increment dels ingressos per imposts directes, sobretot IBI, i una reducció per les taxes per la davallada de la taxa de fems. Pel fa a les despeses cal destacar que pràcticament es doblen les inversions reals passant de 182.560,38 a 361.980,43 euros, que entre d’altres inclouen els 104.000 euros dels pressuposts participatius.

Es preveu la implantació d’un programa de gestió administrativa (Gestiona), per tal d’adaptar-se a les noves exigències legals en matèria d’administració electrònica. El cost anual és de 8.000 €. La partida de manteniments de camins rurals serà de 35.000 € amb un increment del 9% respecte 2017.

Així, a nivell d’educació, hi ha un augment del 12 % i a l’àrea de cultura s’incrementa un 5,22% el pressupost per a 2018. També el de Joventut que apuja fins als 4.900 euros.

S’augmenta l’import total en subvencions a les associacions i entitats sense ànim de lucre del nostre municipi que treballen desinteressadament per dinamitzar socialment Algaida, Pina i Randa. També cal destacar la incorporació d’una partida de 4.000 € per a la realització del mercat itinerant De Pam a Pam , així com una partida de 500 € per a la realització de la fireta d’associacions del municipi.

A part de les despeses de manteniment i del contracte de gestió esportiva, s’ha previst la reparació de canonades de la piscina municipal, el canvi de gespa al camp de futbol municipal amb un cost de 65.000 € i la col·locació d’una coberta a la zona del bar des Porrassar, que s’ingressarà dins el 2018 a través de la subvenció del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca per al foment de l’esport i millora d’instal·lacions esportives.

Dins la participació ciutadana i de manera transversal amb les diferents regidories es posaran en marxa l’estudi de mobilitat al municipi, pressupostat en 18.000 €, ara que sembla que el començament de les obres de la variant són imminents.

Ara es requereix visualitzar aquesta nova entesa entre el PSOE i Més per Algaida, Pina i Randa amb l’aprovació dels pressuposts. Serà en un plenari extraordinari aquest dijous dia 15 de febrer a les 20:45 hores, segons ens ha confirmar la batlessa Mulet.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: