Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEconomiaParticipació ciutadanaPinaPressupostsRanda

Algaida vol destinar 104.000 € a 13 projectes elegits en els pressupostos participatius de 2018.

L’Ajuntament d’Algaida destina una partida de 104.000 euros dels pressuposts municipals de 2018, amb els quals es duran a terme fins a 13 projectes que han estat elegits pels ciutadans i ciutadanes del municipi en el procés participatiu. S’inclouen propostes per als tres nuclis urbans: 6 a Algaida, 4 a Pina i 3 a Randa. Amb aquesta partida per a 2018 i des que l’Ajuntament d’Algaida començà a implantar els pressuposts participatius l’any 2013 per a l’elaboració dels del 2014, els veïnats i veïnades del municipi hauran elegit el destí d’un total de prop de 684.000 euros amb els quals s’hauran realitzat fins a 57 projectes proposats pels mateixos ciutadans.

Projectes seleccionats a Algaida

El projecte que ha rebut més suport és la millora del pati d’educació infantil del CEIP Pare B. Pou: jocs de pati, bicicletes noves, decoració, tobogan i/o parc infantil amb un cost de 7.000 euros. Destaca també adequar l’espai de devora el recinte d’infantil de l’escola a zona verda i de jocs infantils pels infants amb un cost de 16.000 euros. Per això es crearà una comissió amb la participació dels mestres, pares i mares, AMPA i Ajuntament.

parc_infantil_cramanacorA banda d’aquests dos projectes, a Algaida es farà una zona verda al CEIP Pare Bartomeu Pou, al solar municipal de devora edifici educació infantil: zona didàctica amb arbres, herbes aromàtiques, hort, peixos, etc per millorar el contacte dels infants amb la natura (pendent de pressupostar). Es realitzaran més millores al pati del CEIP amb més ombres, pàrquing per a bicicletes (12.000 euros). Per altra banda, s’adequarà el local de la peixateria municipal que es convertirà en un local d’exposicions i altres usos culturals i socials (5.000 euros). Així mateix, es renovarà es farà manteniment i es posaran noves instal·lacions (jocs, bancs) al parc infantil del passeig de l’antiga carretera de Manacor (12.000 euros).

Projectes seleccionats a Pina

A Pina es millorarà i farà manteniment de camins dels voltants del poble i neteja de les voreres mitjançant la contractació de personal (13.000 euros), s’instal·laran papereres
pels excrements de cans als indrets del poble on la gent passeja els animals (4.500 euros), es posaran bancs i ombres al camí del Cementeri (5000 euros) i es col·locaran cartells informatius a camins i davant els bars per a conscienciar sobre la importància de no embrutar l’entorn (1.500 euros).

Projectes a Randa

A Randa es durà a terme la rehabilitació del paviment empedrat situat abaix de la canaleta i sembra arbres al carrer de sa Font (20.000 euros); la instal·lació d’un joc modular per infants a l’àrea infantil de la plaça de l’Hort de Son Romeguera (6.000 euros) i il·luminar la Creu de terme de Randa al carrer de sa font (2.000 euros).

El procés dels pressupostos participatius

La regidora de Participació Ciutadana, Catalina Fullana, explica que la participació ha augmentat gràcies a la bona feina que continuam fent des del Consell de Participació Ciutadana”. En aquest sentit, cal recordar que es van rebre un total de 76 propostes, de les quals 42 foren admeses per ser valorades i prioritzades 34 foren desestimades de forma completa per diferents motius, com ara pel seu cost elevat no es pot executar sense comptar amb ingressos extraordinaris finalistes d’altres administracions, que són competència d’altres administracions o que no són a benefici per tot el municipi i només ho són d’àmbit particular. Durant el termini de les votacions, votaren 215 ciutadans.

Ara només resta que en el proper plenari de dijous dia 21 de desembre, aquests pressuposts siguin aprovats en plenari.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: