Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaRandaSeguretatTrànsit

Algaida ha celebrat el dia mundial del medi ambient

Avui dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. A Algaida, en són moltes les entitats, associacions i empreses que ja conviuen amb els conceptes de sostenibilitat, respecte i medi ambient com a matèries transversals.

Les nines que han llegit el manifest. Foto: Ajuntament d’Algaida

Per tot plegat, un any més, des de l’Ajuntament, amb la participació i implicació de la Policia Local de Algaida, l’Escoleta Municipal d’Infants Flor de Murta, el CEIP Pare B. Pou i l’Associació de Mares i Pares, s’ha volgut donat un nou impuls a les Rutes Escolars, iniciades el passat mes d’abril, que comporten, entre altres coses, una alternativa a l’ús de vehicles amb motor i, en conseqüència, una reducció en l’emissió de CO2 a l’atmosfera.

Per commemorar aquest dia mundial del medi ambient, agunes alumnes han llegit el manifest de la campanya Zero-Zero. Aquesta activitat, dirigida als infants i a les famílies i inclosa dins del programa Algaida, Municipi Educador, té com a finalitat conscienciar-nos que el trajecte cap a l’escola sense fum també és possible. A continuació el podeu llegir:

Avui, dimecres dia 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquesta diada, que se commemora des de l’any 1974, va ser instituïda per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i per fer conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient a tot el món.

Al municipi d’Algaida, són moltes les entitats, associacions i empreses que ja conviuen amb els conceptes de sostenibilitat, respecte i medi ambient com a matèries transversals.

Els nins i nines de l’escola Pare Bartomeu Pou ens volem sumar a la visualització del dia d’avui: cinc de juny, DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT i, al mateix temps, fer una crida perquè tots els ciutadans de Randa, Pina i Algaida siguem conscients que el futur és a les nostres mans.

Us volem encoratjar a que tots i cada un de nosaltres prenguem la decisió de seguir sumant per deixar una terra més neta, més habitable i més sana; perquè nosaltres, els nins i nines del futur, tinguem l’oportunitat de créixer amb total llibertat dins un món millor.

Finalment, l’Ajuntament d’Algaida vol agrair la participació
de l’Escoleta Municipal d’Infants Flor de Murta, del CEIP Pare B. Pou, de l’Associació de Mares i Pares, de la Guàrdia Civil, de Protecció Civil d’Algaida, de la Policia Local, i de tots els infants d’Algaida, Pina i Randa que s’han implicat en la creació de les Rutes Escolars, iniciades el passat mes d’abril, que comporten, entre altres coses, una alternativa a l’ús de vehicles amb motor i, en conseqüència, una reducció en l’emissió de CO2 a l’atmosfera.

Moltes de gràcies a tothom

Com sempre cal recordar que és necessària la col.laboració per així entre tots contribuir a millorar el medi ambient i a continuar gaudint del nostre petit territori que conforma el municipi d’Algaida.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d