El Santuari de Cura ha acollit aquest cap de setmana el primer congrés lul·lià: “Ramon Llull i el lul·lisme”

fcongreslulEls dies 2 i 3 de març, en el marc de la Sala del Santuari de Cura s’ha celebrat el Primer Congrés Lul·lià “Ramon Llull i el Lul·lisme”, organitzat per la Província Espanyola dels Franciscans de la TOR. Els ponents que han participat han estat el Dr. José Aragües, de la Universitat de Saragossa; Dr. Antoni Bordoy, Dr. Rafael Ramis, Dr. Joan Andreu del Cetem – Isucir; Dr. Xavier Calp, OFM, de la Universitat Antonianum de Roma; Dr. Josep Amengual del Monestir de la Real i el Dr. Lucio Nontol de la TOR i organitzador del Congrés.

Més de 60 persones han pogut escoltar i compartir amb interès unes interessants reflexions sobre la figura històrica i original del Beat Ramon Llull que s’ha proposat com a objectiu de vida la missió de millorar la cultura, la societat, la religió i la política de Mallorca. La seva experiència de fe el va conduir a un canvi de vida i a una intensa vida de pregària i contemplació, orientant l’ésser humà cap a la recerca de la veritat i el bé que es concreten en una actitud respectuosa davant de les opinions dels altres i davant la violència.

Cal destacar la presència de Mons. Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca, tant en la inauguració com en la conclusió, on va lloar l’organització del congrés, “ajudant a mantenir la flama encesa d’un llarg recorregut que ha fet que la figura de Llull fóra reconeguda a nivell mundial”. Un reconeixement que va acompanyat d’aprofundiment i coneixement de la seva immensa obra escrita, objecte d’innombrables estudis i d’una intensa recerca. Va animar també a “convertir la persona i l’obra de Ramon Llull en un referent per a la nostra espiritualitat, que és l’espiritualitat dels senzills, la d’aquells pels quals Jesús dóna gràcies al Pare”.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.