Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaCastellitxCulturaPatrimoniTradicions

Ja tenim guanyadors dels Premis Castellitx 2019

El passat dissabte, dia 13 d’abril de 2019, es reuní a la vila d’Algaida el Jurat dels Premis Castellitx i acordaren concedir els següents premis de cadascuna de les categories següents:

 • XLIII Premi de Poesia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 85 titulat Un pastor de Jaume Ivernon i Forn, de Ponts, La Noguera, Lleida.
 • XLIII Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 21 titulat El camí dels abellers, d’Ana Almela Sirvent, de Burriana, Castelló.
 • VII Premi Juvenil de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 28 titulat Color cafè, de Maria Domingo Hernández, de Tarragona.
 • XXIII Premi d’Investigació: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 112 titulat La transició democràtica a Algaida (1975-1983), de Sebastià Feliu Cantallops, d’Algaida.
 • XVIII Premi de Fotografia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 129 titulat El despertar de dia, d’Alfons Oller Coderch, de Barcelona.
 • X Premi de Pintura: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 139-5 titulat Pensaments de Lluc Queralt Baiges, de Tarragona i resident a Algaida.
 • IV Premi Musical. Composicions per a Banda de Música: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 67 titulat La Muntanya màgica deFrancisco José Villaescusa López, de València.

Així mateix, acordaren declarar desert el XLI Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat)

Les obres guardonades en l’àmbit literari seran publicades a la Col·lecció Binària, edicions digitals de l’Ajuntament d’Algaida, accessible des de la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida http://www.ajalgaida.net.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

 • Àmbit Literari i d’Investigació: Miquel Bezares Portell, Pere Fullana Puigserver, Gabriel Janer Manila (absent), Joan Montserrat Sastre i Miquel Serra Roig
 • Àmbit de Fotografia: Joan Capellà Galmés, Maria Josep Mulet Gutiérrez i Agustí Torres Domenge
 • Àmbit Arts Plàstiques: Lluís Maraver Moreno, Gabriela Seguí Aguiló i Antoni Torres Martorell
 • Àmbit Musical: Andreu Julià Serra, Josep Prohens Julià i Pere Siquier Pons

El lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2019 tendrà lloc durant la Nit Algaidina de la Cultura, la festa literària que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 22 d’abril de 2018 a les 19 hores.

La Nit Algaidina de la Cultura serà transmesa en directe per Titotieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida, a través del 107.7 de l’FM i per Internet a http://www.titoieta.cat.

A l’edició de 2019 s’hi ha presentat un total de 146 obres, distribuïdes en les modalitats dels àmbits literari, investigació, fotografia, arts plàstiques i musical.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: