Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaGent GranPinaPla de MallorcaRanda

Més ajudes a domicili i a centres de dia per a persones depenents fruit de l’envelliment de la població

Segons informen diferents mitjans de comunicació, la Mancomunitat del Pla incrementarà les hores del servei d’ajuda a domicili a persones amb dependència. Es tracta d’un augment que ve donat per la idiosincràsia i l’envelliment de la població del Pla que ha vist augmentada, de forma exponencial, la demanda del servei en els últims cinc anys arribant a prestar en 2018 un total de 35.836 hores concertades amb el Govern més unes 25.825 sense concertar i pròpies de la Mancomunitat.

La Mancomunitat del Pla de Mallorca ha realitzat 61.661 hores de Servei d’Ajuda a Domicili en 2018, que suposen una ràtio 1,87 hora per habitant.

Aquest servei es va començar a prestar fa més de dues dècades i actualment es dóna als 13 municipis que tenen cedides la gestió a l’entitat supramunicipal. Es tracta d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca, que van registrar el 2018 una població de 32.916 habitants, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. La Mancomunitat del Pla va sol·licitar a la Conselleria de Serveis Socials incrementar el nombre d’hores fins arribar el 2021 a 84.000 hores mensuals concertades que és més del doble del nombre d’hores concertades actuals. A tot això se sumen les que no estan concertades i que presta la Mancomunitat d’una manera directa.

Així Govern i l’entitat han signat un conveni per a l’assistència domiciliària i residencial a persones amb dependència, segons el qual la Mancomunitat del Pla rebrà una inversió total pel Servei d’Ajuda a Domicili de 3.121.200 euros per les anualitat 2019, 2020 i 2021.

Foto: Cendipla

També s’ha signat un conveni referent als centres de dia. La Conselleria destinarà un total de 1.454.985 euros per al funcionament de 62 places d’estades diürnes en els centres gestionats per l’entitat i integrats en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

La Mancomunitat gestionarà 30 places al centre de dia d’Algaida i 32 a Petra. Està previst en aquesta legislatura augmentar en un centre de dia més i poder integrar-lo dins de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Enacara està en estudi quin seria el lloc més adequat per ubicar-lo, però d’aquesta manera es podrien augmentar les places disponibles.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: