19 abril, 2024
Algaidapolítica

Algaidins que ocupen càrrecs a les institucions de les Illes Balears

Notícia actualitzada divendres 2 d’agost de 2019, 13:50

Poc a poc se van coneguent els nom d’algunes de les persones que ocuparen els càrrecs importants i de responsabilitat a les institucions de les Illes Balears, alguns dels quals tenen relació amb el nostre municipi ja que son d’Algaida per naixement o per adopció, és a dir, hi resideixen.

Bel Busquets Hidalgo. Nascuda a Palma (Son Espanyolet) el 1973. Llicenciada en Filologia Catalana i Lingüística General (1996). Ha exercit de professora de llengua catalana a secundària. Sòcia cooperativista de Mata de Jonc des del 2001. Presidenta de la Societat cooperativa Mata de Jonc des de 2007 fins 2015. Membre de la sectorial d’ensenyament de la Unió de Cooperatives des de 2007 el 2015. Des del passat 16 d’abril de 2016, és la coordinadora de MÉS per Mallorca. La trajectòria política començà en l’àmbit local, participant en l’assemblea de l’agrupació d’Algaida, portant els temes de comunicació local i formant part en les llistes locals de 2003. L’any 2011, forma part en la llista a les eleccions generals, que encapçalava Miquel Ensenyat al Congrés. Des de l’any 2012 entra a l’Executiva del PSM-Entesa. Des 2012 a 2015 és la responsable dels temes d’Educació de MÉS per Mallorca. Des de maig de 2015, és diputada per MÉS per Mallorca al Parlament de les Illes Balears, on és portaveu adjunta del grup parlamentari i portaveu de la comissió d’Educació, Cultura i Esports. Ha estat vicepresidenta del Govern de les Illes Balears i consellera de Turisme. Actualment és la vicepresidenta i consellera del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Joan Mas Tugores ‘Collet’, natural de Montuïri però casat i afincat a Algaida. De ben jovenet va entrar a militar als Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) i va afiliar-se a Unió de Pagesos de Mallorca. Quan va arribar el moment de fer el servei militar es va declarar i per això el jutjaren i absolgueren. Del 2000 al 2003 vaig ser coordinador d’Unió de Pagesos de Mallorca. A l’any 2010 participà en la refundació de l’agrupació del PSM d’Algaida, Pina i Randa. Aquesta setmana fruit de la renúncia de Fina Santiago a l’acta de diputada per a dedicar-se a ser Consellera de Benestar social, Joan Mas va prometre per imperatiu legal l’acta de diputat del Parlament de les Illes Balears.

Francesc Ramis Oliver, llicenciat en Dret per la UIB, ha estat membre del Cos Superior de l’Administració General de la CAIB. Entre els anys 2007-2011 ha estat assessor tècnic parlamentari de la conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i des de 2012 fins a l’actualitat ha exercit com a agent tributari de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB). Entre els anys 2007-2011, Francesc Ramis  va ser assessor tècnic del gabinet del conseller d’Educació i Cultura. També va ocupar el càrrec de secretari i membre de l’executiva del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Cal recordar que Ramis també ha estat regidor del PSOE de l’Ajuntament d’Algaida en diferents legislatures des del 1999 fins al 2012. El BOIB d’ahir dissabte publica el seu nomenament com a secretari general de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Mateu Capellà Ribot (Algaida, 1976). Llicenciat en administració i direcció d’ empreses per la UIB i especializat en comptabilitat. Repeteix com a director gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca.

Adrián Garcia Campos. Va néixer a Palma el 1973. És titulat superior de Turisme per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i màster en Qualitat i Medi Ambient. Des de setembre de 2014 és responsable de processos centralitzats a Recaptació de Zona de l’Agència Tributària de les Illes Balears. Va ser gerent de l’Institut Municipal de l’Esport de Palma entre els anys 2010 i 2011 i director general d’Hisenda a l’Ajuntament de Palma entre 2007 i 2010. Va ser regidor d’Economia i Hisenda a l’ajuntament de Palma la legislatura 2015-2019 i ara repeteix en el càrrec durant aquesta legislatura.

Francesc Miralles Mascaró (Algaida, 1978), director general de Cooperació Local i Patrimoni. És diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de les Illes Balears (2004) i té el títol de Tècnic Especialista Universitari en Comptabilitat i Fiscalitat a la UIB (2003). Durant la passada legislatura va assumir la vicepresidència primera del Consell Insular de Mallorca i la conselleria executiva de Cultura, Patrimoni i Esports. Ha estat batle d’Algaida des del 2007 fins al 2015. Anteriorment havia estat regidor de Cultura, Esports i Joventut de l’Ajuntament d’Algaida (2003-2007). Entre 2004 i 2007, va assumir la gerència de la Fundació Esplai de les Illes i, anteriorment, havia treballat a la UIB, on va iniciar la seva carrera professional l’any 1999; l’any 2001 hi va obtenir plaça de funcionari de carrera.

Francesc Antich serà Comissionat Autonòmic de les Illes Balears a Madrid

L’ex batle d’Algaida i expresident de les Illes Balears, Francesc Antich Oliver, serà finalment el comissionat autonòmic de les Illes Balears a Madrid. Es tracta d’un òrgan de representació i també de suport i col·laboració del Govern de les Illes Balears. Té funcions de representació institucional del Govern a Madrid i davant les institucions estatals, i, a més, representa la Presidència del Govern a la capital de l’Estat en activitats de representació institucional amb altres poders, administracions o institucions que hi tenen seu, en els casos en què aquesta no sigui assumida directament per la presidenta o un altre membre de l’executiu autonòmic.

Francesc Antich i Oliver (Caracas, Veneçuela 1958) ha estat batle del municipi d’Algaida (1991-1997), Conseller de Medi Ambient del Consell de Mallorca, dues vegades president de les Illes Balears (1999-2003 i 2007-2011) i també parlamentari al Congrés dels Diputats (2004-2007) i senador autonòmic (2015-2019)

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint