Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaEducacióPla de Mallorca

Més de 20 entitats es comprometen a impulsar la formació de qualitat en el Pla de Mallorca

Avui matí les diferents entitats que formen part de la Taula de Formació, Ocupació i Empresa han signat a la seu de la Mancomunitat Pla de Mallorca el Protocol General d’actuacions per a l’impuls de la formació.

Foto: Mancomunitat del Pla

La Taula neix com un instrument de participació i es constitueix com a plataforma de treball i reflexió. 

Existeix la voluntat de treballar de manera coordinada per multiplicar l’impacte de les actuacions, evitar solapaments i duplicitats en l’oferta, optimitzar els recursos existents, crear sinergies entre les parts i generar al Pla de Mallorca una oferta formativa de qualitat.

A través del Protocol s’acorda: generar al Pla de Mallorca una oferta de qualitat; coordinar l’adequació entre la formació dissenyada per les entitats i la demanda del teixit empresarial; planificar noves formacions professional i certificats de professionalitat; gestionar instruments per difondre l’oferta formativa; analitzar les necessitats de les empreses en matèria d’ocupació; desenvolupar iniciatives generadores d’ocupació de qualitat; impulsar iniciatives de suport a l’emprenedoria; impulsar i dinamitzar accions conjuntes específiques en temes d’interès compartit, etc.

La presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, ha afirmat en el discurs de benvinguda que “volem una formació que doni resposta als distints perfils professionals, presents i futurs. Una formació que permeti l’emprenedoria, l’actualització de coneixements i competències i la possibilitat de fer realitat a nivell individual i col·lectiu el procés d’aprenentatge continu al llarg de la vida”. Pascual també ha fet referència al reptes del Pla de Mallorca: “Feim feina per corregir els problemes de transport entre els municipis de la comarca; per millorar l’ocupació de la població jove i major de 44 anys. Sabem que l’atur afecta més a les dones. Hi ha escapada de capital humà degut a la manca d’empreses innovadores que cerquin persones qualificades; és necessari incrementar el coneixement d’idiomes; s’ha de reduir la bretxa digital; hem de donar a conèixer la nostra llengua i cultura als nouvinguts…”. Joana Maria Pascual ha agraït finalment a totes les institucions i entitats que s’han sumat a la Taula de Formació, Ocupació i Empresa per aconseguir l’objectiu final que és una educació de qualitat accessible a tothom en el Pla de Mallorca”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: